Bucuresti

Senor Zorro, un eveniment unic, pe 15 octombrie la Sala Palatului!

Detalii

Categorie
Spectacole
Modificat
acum 5 ani si 10 luni
Vizualizari
515

Voteaza & Distribuie

Descriere

Bucharest Festival Orchestra, dirijata de Rick Benjamin, completeaza proiectiile din filmul clasic mut:


"Señor Zorro", un eveniment unic, pe 15 octombrie la Sala Palatului!


"Sa fii martor al unui spectacol care prezinta partiturile complete, scrise si cronometrate special pentru actiune devine o surpriza delicioasa. Audienta este entuziasmata, rezonand atat la auzul muzicii, cat si la vederea filmului" - The Washington Post.Cinema sau muzica orchestrala? Celebrul dirijor Rick Benjamin a gasit formula care sa le ofere pe amandoua, imbogatind partitura si partile orchestrale pentru proiectia digitala a filmului. In cadrul reprezentatiei "Señor Zorro" din data de 15 octombrie, dirijorul Rick Benjamin va conduce orchestra Bucharest Festival Orchestra intr-o partitura originala catre filmul clasic mut, ce va fi proiectat concomitent, creand un show unic, apreciat la nivel mondial.O reprezentatie ce face cinste Festivalului Artelor Bucuresti, pentru care biletele, vor fi puse curand in vanzare reteaua Vreau Bilet - et. 2 - Unirea Shopping Center, si Carrefour Feeria – Baneasa Shopping City, Pasajul Universitatii – Agentia Trident Touring, la Palatul National al Copiilor si online pe www.vreaubilet.ro.Informatii generale


Un cercetator de pionierat al muzicii creata pentru filme mute, Rick Benjamin a incercat (si a reusit cu succes) sa gaseasca orchestratiile originale ale filmelor produse in primele doua decenii ale secolului al XIX-lea. El a adunat bibliotecile de muzica din mai multe teatre notabile si de la dirijorii orchestratiilor de film mut, construindu-si o colectie personala impresionanta de aproape 1000 de orchestratii realizate pentru cinema. Insasi aceasta colectie unica l-a facut pe Rick Benjamin sa fie unul dintre cei mai solicitati dirijori, conducand orchestre de renume de la cea a Orchestrei Simfonice Nationale a Irlandei pana la Orchestrele Simfonice din New Jersey, Aalborg si Aarhus din Danemarca, Orchestra Simfonica Olympia si Iceland Symphony Orchestra.


Dirijorul foloseste aceste orchestratii in programele de comediile lui Charlie Chaplin, Buster Keaton si Harold Lloyd, si cel mai recent, pentru "Senor Zorro".