Bucuresti

Servicii funerare pe care sa nu le omiti

Servicii funerare pe care sa nu le omiti

Detalii stire

Categorie
Stiri diverse
Modificat
acum 8 luni si 5 zile
Vizualizari
178

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Organizarea unei inmormantari este strans legata de aspectul financiar. Sunt necesare nu doar anumite lucruri sau accesorii cu rol simbolic, ci si servicii religioase aferente, precum si organizarea parastasului, masa de dupa inmormantare, pomana in termeni populari. Uneori, un astfel de eveniment ia pe nepregatite familia indoiliata, astfel ca resursa financiara este o alta grija.

Din ideea de a economisi sau a restrange ajutorul cerut firmelor de servicii funerare unii se gandesc ca ar putea face mai multe pe cont propriu – in trecut o inmormantare se realiza cu ajutor din partea comunitatii, implicit pentru pregatirea defunctului. Sunt insa servicii ce nu se pot omite, ba chiar se impun de la sine. Iata despre ce este vorba.

Pregatirea celui trecut in nefiinta

Nu este nici igienic, nici recomandat ca oricine sa se ocupe de defunct. In traditia populara familia indoliata era tinuta la distanta in timpul pregatirilor si doar batrani ai satului sau alte rude se ocupau de cel trecut in nefiinta. Acea ultima imagine este socanta si in plus se impune si forta fizica de manipulare a corpului.

Aparte de acest aspect, imbalsamarea in zilele noastre nu mai este un moft sau o optiune, ci o impunere. Legea prevede asta. Mai mult decat atat, in unele cazuri acest proces este urmat de cosmetizare si deci imaginea defunctului este imbunatatia – ca urmare a extragerii de lichide din organism spre exemplu. In orice caz, imbalsamarea permite mentinerea corpului neinsufletit in conditii optime, pana la inmormantare, degradarea fiind mai inceata decat in mod normal.

Asadar, serviciul de preluare a defunctului, de imbalsamare si pregatire, imbracare si punere in sicriu ajuta enorm familia si este chiar indicat.

Achizitii, pachete funerare si ajutor de inmormantare

Legea prevede un ajutor pentru inmormantare oferit familiei. Insa pana la a intra in posesia acelei sume poate dura, inmormantarea poate avea deja loc, deci familia trebuie mai intai sa faca acea cheltuiala pe cont propriu. Urmeaza decontarea, cu toate actele impuse dupa cum spune legea. Cu atat mai usor pentru familie este acea firma de pompe funebre care se poate ocupa de mai multe lucruri, inclusiv cel al banilor decontati de stat. Iata si cum.

Pentru cei care aveau statut de pensionar pe baza ultimului talon de pensie, familia poate obtine servicii funerare, constant in pachete de servicii. Acestea includ, dupa caz, cele strict necesare si multe alte accesorii sau servicii ce se leaga de modul traditional de organizare ale unui eveniment de acest gen. Pentru unele pachete, de tip social, nici nu mai necesita plata extra. Un real avantaj il resimt cei care stau sub semnul stresului privind necesarul financiar pentru intreaga inmormantare.

La Rarox spre exemplu, agentie de pompe funebre ce activeaza pe toata raza Bucurestiului, astfel de pachete de servicii sunt variate. Uneori se poate include sicriul, cele de baza pentru priveghere, incluzand doliu, dar si transport funerar. Pachetele pot fi si de lux, cu sicriu cu capac si toate actele incluse, realizate prin sprijinul echipei.

Coroanele

In semn de omagiu fata de defunct, familia va avea nevoie de anumite accesorii funerare, precum si de coroane. Mai practic este a alege una realizata de cei cu care s-a decis deja colaborarea. Aceasta decizie scuteste de drumuri, este mai practica si in plus se poate cumula cu alte servicii, devenind parte din pachetul de servicii, nu platit extra. Nu se compara modul elegant in care realizeaza cei priceputi o astfel de coroana.

Transportul

Trebuie spus ca in trecut o forma rudimentara de organizare impunea desigur transportul defunctului cu un dric improvizat, caruta si ulterior masina speciala. Nu orice masina este potrivita. De aceea, pentru ca implica nevoia de manipulare a sicriului de asemenea, de mentinere a acestuia drept si in siguranta indiferent de tipul de drum.
Firmele specializate dispun de o flota de masini pentru transportul funerar. Acestea arata si elegant si sunt ceea ce trebuie pentru traseul impus. In plus, ofertele sunt si aici complexe. Spre exemplu, Rarox dispune de soferi si masini cat sa asigure si transportul celor care fac parte din cortegiul funerar, iar mai ales pentru cazurile in care se decide inmormantarea intr-un alt loc, oras, sat decat cel ales de priveghere sau cand efectiv drumul spre cimitir este foarte lung pentru cei prezenti transportul auto este necesar.

Autor

  • E-Advertising
  • 0Partener de afaceri

  • Cu peste 4 ani de experienta in dezvoltarea de strategii eficiente de SEO, echipa noastra este capabila sa ofere rezultate exceptionale intr-o perioada scurta de timp. Pe langa serviciul principal pe care se axeaza, cel de optimizare pentru motoarele de căutare, E-Advertising ofera o gama larga de servicii asociate marketingului online, respectiv: redactare de advertoriale, webdesign, webhosting, SMS API, SEO Content Writing, promovare in retele de socializare.
  • 0732941354