Bucuresti

Sesiune aniversară Norman Manea la Biblioteca Academiei Române

Detalii

Categorie
Manifestari culturale
Modificat
acum 3 ani si 6 luni
Vizualizari
378

Voteaza & Distribuie

Descriere

Norman Manea 80
Sesiune aniversară la Biblioteca Academiei Române

Luni, 23 mai, începînd cu ora 9.00, în Sala „Ion Heliade Rădulescu” a Bibliotecii Academiei Române(Calea Victoriei 125, București),va avea loc o sesiune aniversarădedicată lui Norman Manea, unul dintre cei mai importanți scriitori români contemporani, cu ocazia împlinirii vîrstei de 80 de ani. Sesiunea va consta într-o serie de discuții libere pornind de la temele majore ale operei lui Norman Manea.

La evenimentul aniversar „NORMAN MANEA – O VIAȚĂ” vor participa personalități marcante ale lumii culturale și academice atît din țară, cît și de peste hotare, precum și reprezentanți ai instituțiilor care organizează evenimentul. Lista completă a participanților, aici.

Norman Manea a fost decorat de curînd de președinteleKlaus Iohanniscu Ordinul Naţional Steaua României în grad de Mare Ofiţer, în semn de înaltă apreciere pentru promovarea activă a culturii şi a valorilor româneşti, pentru înalta ţinută morală de care a dat dovadă de-a lungul întregii sale cariere. Prezentarea integrală a autorului, aici. Vizitați și siteul autorului: http://www.normanmanea.com/.

Ziua „Norman Manea” la TVR
TVR1 va difuza luni, 23 mai, la ora 17.00 (și în reluare la ora 0.10, marți, 24 mai) „Norman Manea și fericirea obligatorie”, un documentar produs de TVR Internațional, în care Irina Păcurariu prezintă mai ales omul Norman Manea, care, la 80 de ani, se opreşte şi se uită în urmă la cît şi cum a trăit. Documentarul va fi difuzat și de TVR HD, de asemenea luni, 23 mai, la ora 20.30. Înregistrarea este disponibilă online și pe TVR +.

Un eveniment: Observator cultural, Editura Polirom, Muzeul Național al Literaturii Române, Facultatea de Litere, Universitatea din București, Institutul Cultural Român
Biblioteca Academiei Române, Secția de Filologie și Literatură a Academiei Române, Institutul Cervantes din București

Cu sprijinul: Mușat&Asociații, Fundația Nonino

Intrarea liberă