Bucuresti

Shades of Black - design modern în stil minimalist

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 11 luni si 1 saptamana
Apartine de
Web Media Marketing
Vizualizari
227

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Stilul minimalist în designul de interior al unui penthouse este în topul preferințelor în materie de amenajări interioare. Dar de ce tot mai multe persoane aleg acest stil aparent simplu?

În primul rând, pentru că abordarea este absolut unică, atunci când vorbim de minimalism. Proiectele arhitecturale în acest stil presupun o întreagă filosofie a puținului. Minimalismul înseamnă finețe, bun gust și excelență în executare, dar, mai presus de orice - o stare de spirit. Liniștea, ordinea și simplitatea sunt cuvintele cheie ce definesc acest concept.

Ca să te adâncești în ce presupune minimalismul și să înțelegi ce trăsături definitorii are, în cele ce urmează îți vom arăta, pas cu pas, cum designerii de la Biroul de Arhitectură și Design AB + Partners au creat un proiect minimalist ce îmbină funcționalitatea, grația și confortul - Shades of Black.

Proiectul arhitectural în stil minimalist Shades of Black, în detalii

Atmosfera

Shades of Black este un proiect de arhitectură și design interior creat în exclusivitate pentru un penthouse. Alegerea nuanțelor, a texturilor, a lemnului natural, dar și a pieselor de mobilier tapițate cu nabuc și piele nu a fost una accidentală. Designerii au fost inspirați din psihologia culorii negre, ce creează o atmosferă profund senzorială, detașată și atemporală. În arhitectură, negrul se folosește cu scopul de a crea un spațiu retras, personal, luxos și misterios. Iar nuanțele neutre în proiectele arhitecturale accentuează confortul, eleganța, rafinamentul și stilul.

Pereții

În limbajul minimalist, pereții au culori deschise, pentru a oferi sentimentul de spațiu aerisit. În Shades of Black accentul cade pe unul dintre pereți, cu finisaje naturale: lemn în bucătărie, sticlă în salon și placaj din piatră naturală în dormitor. Iluminarea potrivită focalizează atenția asupra elementelor exclusiviste.

Pardoseala

Pardoseala este acoperită cu parchet natural triplu stratificat. Pe lângă impactul său volumetric spectaculos, parchetul natural este opțiunea excelentă pentru un decor minimalist, amplificând senzația de spațiu deschis.

Salonul și sufrageria

Designul interior al salonului este gândit până la cele mai mici detalii. Shades of Black conferă subtilitate interiorului, îmbinând perfect armonia cromatică, vizuală, funcționalitatea, grația și confortul. Salonul minimalist al acestui penthouse este unul cu o atmosferă masculină. Geamurile mari oferă multă lumină, ceea ce face camera de zi să pară mai mare. Peretele lucios este de o splendoare naturală și atrage imediat atenția, consolidând linia minimalistă. Între salon și sufragerie nu există delimitări, creând, astfel, senzația de libertate și ordine în apartament.

Folosind o amenajare interioară în stil minimalist în odăile mici poți schimba percepția. Shades of Black este despre confort și artă. Există ceva misterios în combinația dintre lemn natural, negru și peretele lucios maroniu. Masa de cafea, fiind în armonie cromatică cu peretele și spațiul de depozitare de lângă fotoliu, oferă sentimentul de întreg. Scaunele de piele din sufragerie și liniile drepte ale acestei odăi păstrează consecvența din design.

Dormitorul

Este expresiv, individual, confortabil, și, totuși, funcțional. Acest dormitor îmbină câteva nuanțe puternice. Peretele din piatră masivă naturală de culoare neagră adaugă profunzime prin eleganța acromatismului și sentimentul de sobrietate în odaie.

Bucătăria în stil minimalist

Bucătăria proiectului Shades of Black este una extrem de aerisită. Niciun aparat de uz casnic nu stă la vedere. De asemenea, are un mobilier cu forme simple. Pentru a crea o senzație de relaxare și confort se respectă 2 reguli simple: se păstrează proporționalitatea dintre mobilier și dulapuri, în timp ce spațiile de depozitare sunt, practic, ascunse. Bucătăria este aici un spațiu în care se îmbină plăcerea vizuală cu eleganța puținului.

Camera de baie

Un răsfăț total. Are un perete de sticlă și o cadă cu formă geometrică simplă. Proiectul arhitectural al băii Shades of Black în stil minimalist este unul profund masculin, sobru și centrat pe notorietate. Totul este aranjat cu precizie pentru a obține efectul de omogenitate. Robinetul și suportul de prosoape sunt foarte subțiri, fiind „camuflate” inteligent.

Shades of Black exprimă un stil de viață urban. Se potrivește personalităților puternice, care revenind acasă au nevoie de un sanctuar pentru recăpătarea energiei.

Perfecțiunea, atmosfera profund masculină și luxul definesc acest proiect. Dacă te regăsești în aceste stări, nu ezita să alegi stilul minimalist pentru designul de interior care să-ți reflecte personalitatea.