Bucuresti

Si tu poti sa pictezi! Si tu poti sa iubesti o culoare! Ce culoare esti?

Detalii

Categorie
Cursuri arta/cultura
Locatie
Lumea lui Momo - Atelier de Creatie si ReCreatie
Modificat
acum 3 ani si 11 luni
Apartine de
Lumea lui Momo - Atelier de Creatie si ReCreatie
Vizualizari
525

Voteaza & Distribuie

Descriere

Și tu poți să pictezi! Și tu poți să iubești o culoare! Ce culoare ești?
sub îndrumarea Anei Maistru, artist și profesor de educație plastică
Începem Marți 27 ianuarie 2015, oră 18.00
pentru copii între 4 și 7 ani
A picta și a desena sunt probabil primele €œindeletniciri artistice" ale copilului din primii ani de viață, copilul arătându-ne ceea ce simte în interiorul și respectiv în exteriorul sau. Hârtia de desen devine o lume fantastică care se naște prin simpla adăugare a unei pete de culoare sau trasare a unei linii. Copiii iubesc desenul. Copiii iubesc culorile. Copiii iubesc poveștile. iubesc lumina. Și aici nu e vorba de talent. Ci de nevoia de a fi tu însuți.
Dar și de creativitate, imaginație, comunicare a€“ stimulate în primul rând prin joacă, dar și de alte abilități pe care copiii și le pot dezvolta prin pictură și desen: percepția vizuală, reprezentarea obiectelor din jurul lor, coordonarea motorie, încrederea de sine, atenția la detalii și exprimarea emoțiilor.
Chiar așa cum văd copiii pictura? pleacă de la punct și linie, fac o baie de culoare și se joacă cu lumea formelor. Prin explorare și cu ajutorul tehnicilor de pictură și desen fiecare copil va primi ceea ce își dorește conform structurii sale emoționale, vârstei și gradului de implicare.
Ce ne propunem de la acest modul? Acest nou modul de pictură se va concentra pe o temă unică putere vs slăbiciune/ delicatețe vs în forță, pornind de la ideea că fiecare dintre ele reprezintă un moment unic al vieții noastre care merită trăit și dezvoltat așa cum îl înțelegem fiecare dintre noi.
Obiective generale:
- să-și exprime liber și creativ ceea ce simt și văd prin desen și culoare;
- să conștientizeze că fiecare e diferit;
- să evite uniformizarea să devină comunicativi și sociabili;
- să își dezvolte atât comunicarea verbală cât și non verbală să-și întărească stimă de sine;
- să-și exerseze observația și să-și dezvolte imaginația prin lucraƒri aplicate;
- să dobândească informații de bază din pictură;
- să descopere cum să își exerseze mai târziu pasiunea și poate chiar talentul;
- să cunoască și să experimenteze desenul și pictura pe diferite suporturi;
- să își dezvolte abilități artistice, socializare într-un dialog autentic și natural;
Obiective artistice
Să exerseze desenul, ca aspect al raționalității în creația picturală.
Să exerseze culoarea, ca aspect al emoției în arte.
Să descopere noi amestecuri de culori și nuanțe prin lucrul cu paleta de culori.
Să găsească soluții compozitionale în acord cu subiectele propuse.
Și mai simplu spus: să facă ceea ce la place, adică să picteze!
Și cum printre copii se găsesc mereu pasionați de artă în orice chip și sub orice formă, am adăugat și 2 lecții inedite: colaj și modelaj. Iar la final, promitem copiilor o surpriză subacvatică, racoroasă și albastră despre o lume veselă și jucăușă. Povestea continuă cu pictură pe piatră, lemn, sticlă, mucava, explorarea lumii culorilor și a formelor, dezvoltarea abilităților, vă avertizăm că acesta nu e decât începutul. Modulul II își propune să dezvolte baza cunoștiințelor acumulate în modulul I, însă cu accentul pe stimularea expresivității, dezvoltării personale și orientarea în spațiul înconjurător prin intermediul artei.
Când, unde, cum și cât?
Atelierul este structurat în 2 module a câte 6 întâlniri fiecare, 1 ședința pe săptămână
Durată ședință: 60 minute, în fiecare marți de la 18.00
Grupă maximă de 10 copii
Preț modul: 290 lei/modul/6 ședințe (ceai și apă plată oferite din partea casei)
*La finalul fiecărui modul, părinții primesc informații despre evoluția copilului și nivelul lui de implicare, precum și setul complet de desenele și lucrări realizate în timpul cursului.
**Copiii vor primi sorțulețe de protecție atunci când vor lucra cu lut, culoare sau apă. Recomandăm ținută lejeră și încălțăminte de interior
Înscrie-te aici:
lumealuimomo@gmail.com
detalii: 0723.565.113
*Participarea la curs se face doar pe bază de înscriere prealabilă și achitarea unui minim de 50% din contravaloarea atelierului cu cel puțin 3 zile înainte de data de începere, în limita locurilor disponibile.
Modalitate de plată:
Plata cursurilor se efectuează în avans și poate fi făcută cash la sediul Lumea lui MOMO, din : Str. Grigore Cobalcescu Nr. 51, Et.1, (zona Cișmigiu/Berzei) sau în contul RO10INGB0000999903147605 deschis la ING ROMÂNIA pentru LUMEA LUI MOMO S.R.L., menționînd numele atelierului ales.
Returnarea taxei de curs se poate face dacă retragerea este anunțată cel tîrziu cu 3 zile înainte de începere, din care se va scădea comisionul bancar în cazul în care ați făcut plata în contul bancar.
În cazul în care retragerea se face după începerea cursului, suma nu mai poate fi rambursată. Puteți opta însă, ca 50% din valoarea atelierului pentru care v-ați înscris, să fie direcționată ca avans pentru un alt atelier, însă maxim până la prima ședință a atelierului. Suma nu poate fi returnată după începerea cursului avînd în vedere că atelierele sînt începute în funcție de numărul de persoane înscrise iar locurile pentru fiecare atelier sînt limitate. În cazul în care ați achitat doar avansul de 50% acesta nu mai poate fi recuperat, decât în condițiile enumerate mai sus.
* Datele personale (e-mail și telefon) sunt folosite doar pentru comunicarea în ceea ce privește cursul sau evenimentul la care v-ați înscris (anunțare începere, anunțare amînare a€“ Adresa de mail pe care ne-ați comunicat-o poate fi utilizată și pentru anunțarea prin newsletter a evenimentelor și atelierelor care au loc la Lumea lui MOMO. În cazul în care nu doriți să primiți newsletter-ul lunar sau anunțul unui nou curs sau eveniment, vă rugăm să ne menționați în emailul de înscriere. Lumea lui MOMO, își rezervă dreptul de a face fotografii în timpul atelierelor și a le utiliza în canalele sale de comunicare.