Bucuresti

Sistemele de ventilare cu recuperatoare de căldură din cupru, benefice pentru sănătate

Sistemele de ventilare cu recuperatoare de căldură din cupru, benefice pentru sănătate

Detalii

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 8 luni si 5 zile
Vizualizari
281

Voteaza & Distribuie

Descriere

Un recuperator de căldură de la Prana Romania este indispensabil unei locuințe rezidențiale moderne, deoarece reprezintă un echipament ideal pentru ventilarea corectă a încăperilor, indiferent că este vorba de living, dormitor, bucătărie, baie sau alte încăperi.

Mecanismul pe baza căruia acesta funcționează este extrem de simplu: aerul cald din incintă se evacuează în exterior, iar schimbătorul de căldură confecționat din cupru se încălzește. Ulterior, tot prin schimbătorul de căldură al sistemului de ventilare Prana, aerul proaspăt intră în camera respectivă. Se recuperează în acest mod circa 92% din căldura inițială a aerului evacuat.

Un sistem de ventilare cu recuperare de căldură reprezintă o bună achiziție pentru aceia care vor să mențină un nivel de încălzire confortabil al unei incinte pe timpul iernii, beneficiind în același timp de un aer proaspăt, ionizat, fără particule de praf, fum sau microorganisme periculoase pentru sănătatea umană.

Vara, în schimb, aerul condiționat rece filtrat în același mod, se reintroduce în cameră, spre satisfacția acelora ce îl vor respira.

Echipamentul Prana permite beneficiarilor ca să facă însemnate economii la factura de energie electrică, știut fiind cât de mare poate ca să fie consumul de curent al unui aparat de aer condiționat.

Ideea constructivă de a realiza schimbătorul de căldură din cupru este de bun augur, deoarece, precum se știe, acest metal are puternice proprietăți antiseptice. Asta în afară de faptul că este extrem de durabil în timp și nu ruginește.

Performanțele pe care le deține, face din acest recuperator de căldură un element de bază de care trebuie să țină seama oricine își dorește un sistem de ventilare deosebit de bun, cu o eficiență energetică crescută.

Clienții români care și-au montat deja în casă un sistem Prana declară că acum se simt mult mai bine, deoarece respiră un aer proaspăt, dorm mai bine și se trezesc mai odihniți și cu o poftă de viață sporită.

Cel mai mult le place faptul că nu are filtre ce trebuie schimbate, fiind niște echipamente de ventilare ce nu au nevoie de consumabile.

Un echipament tip Prana luptă eficient împotriva igrasiei, mucegaiurilor și condensului.

Efectele toxice ale mucegaiurilor pot provoca probleme grave la sugari: vărsături, diaree, astm, boli de plămâni, iar dacă expunerea se face pe termen lung chiar se poate ajunge la decese.

Mai mult decât atât, în urma studiilor efectuate, mucegaiurile din locuințe pot să conducă la dificultăți de concentrare, dar și la tulburări gastro-intestinale, boli de inimă, boli autoimune și chiar la cancer.

Atacarea sistemului imunitar prin expunerea la toxinele aflate în interiorul sau la suprafața sporilor de mucegai este cauza de bază a deteriorării sănătății.

Iată de ce este atât de important să avem un mediu lipsit de umiditate prea mare în căminele noastre. Sistemele de ventilare cu recuperator de căldură de la Prana Romania ne ajută în acest sens.

https://pranaromania.ro/