Bucuresti

SouthEast Initiative - Asigurarea calitatii din S-E Europei

Detalii

Categorie
Evenimente de afaceri
Modificat
acum 4 ani si 5 luni
Vizualizari
387

Voteaza & Distribuie

Descriere

ANOSR va discuta despre Asigurarea calitatii din Sud-Estul Europei

ANOSR organizeaza in perioada 24-28 septembrie in Bucuresti si in Bran, intalnirea SouthEast Initiative, eveniment international ce va reuni reprezentanti ai mai multor federatii studentesti din tarile din sud-estul Europei. In cadrul acestui eveniment subiectul principal tratat, va fi asigurarea calitatii in invatamantul superior si dezvoltarea miscarii studentesti.

ANOSR, membru ESU (Organizatia Studentilor din Europa) si-a asumat pozitia de lider in South East Initiative si coordonator al intalnirii de lucru de la Bucuresti si Bran, judetul Brasov. In contextul tematicii seminarului din noiembrie organizat de Organizatia Studentilor din Europa (European Students Union) la Tel Aviv, ANOSR a propus intalnirea liderilor federatiilor studentesti din tarile balcanice si nu numai, in care sa fie luate in discutie tematici ca procesul de asigurare a calitatii in invatamantul superior, problemele studentilor intalnite pe parcursul procesului, bune practici in domeniu si sistemul national de reprezentare.

Finalitatea acestei intalniri consta in elaborarea unei publicatii cu prezentarea agentiilor de asigurare a calitatii a tarilor participante, perspectivele studentilor asupra procesului, problemele intampinate in elaborarea politicilor pe asigurarea calitatii, bune practici. Acesta publicatie devine importanta pentru crearea unei imagini de ansamblu asupra modului in care asigurarea calitatii functioneaza in tari diferite si pentru facilitarea comunicarii intre federatii studentesti pe aceasta tema. Astfel, vom contribui la conturarea unei perspective studentesti europene si la cresterea nivelului de cunostinte disponibile national si international pe acest subiect.

Ne dorim sa punem nevoile de dezvoltare ale proceselor de asigurare a calitatii din Sud-Estul Europei, asa cum sunt ele vazute de studenti, pe agenda publica internationala. Am considerat ca acum este momentul oportun pentru acest lucru, data fiind apropierea Adunarii Generale a Organizatiei Europene a Studentilor (ESU), eveniment ce va avea ca tematica Asigurarea Calitatii." – Mihai Dragos- Vicepresedinte Relatii Internationale ANOSR


Filtre

Tip eveniment: Evenimente diverse