Bucuresti

Spartacus

Detalii

Categorie
Spectacole
Modificat
acum 3 ani si 3 luni
Vizualizari
939

Voteaza & Distribuie

Descriere

Asociatia Culturala de Teatru, Muzica si Film "DRACULA"

VA INVITAM sambata 13 iunie, ora 20.00, la Sala Palatului la "SPARTACUS" – un grandios spectacol de balet cu 63 de balerini de la Teatrul Academic de Balet Clasic din Moscova si Moscow Classical Ballet, cu 300 de costume, cu decoruri originale si o montare, o scenografie si o coregrafie de exceptie.

Muzica: Aram Ilici Haciaturian

Libretul: Natalia Kasatkina si Vladimir Vasilev dupa romanul lui Raffaello Giovagnoli

Scenografia: Iosif Sumbatashvili – Artist National al Rusiei, Laureat al Premiilor de Stat

Coregrafia: Natalia Kasatkina si Vladimir Vasilev

Sub patronajul Organizatiei Internationale EURAD (Europe Against Drugs), Asociatia Culturala de Teatru, Muzica si Film "DRACULA", Centrul International Antidrog si pentru Drepturile Omului (CIADO) si Asociatia Nationala a Caselor de Cultura ale Sindicatelor din Romania (ANCCSR), la Sala Palatului este programat SPARTACUS, un spectacol de balet original cu participarea prim-solistilor Teatrului Academic de Balet Clasic din Moscova si corpului de balet al Moscow Classical Ballet. Artem Khoroshilov si Alexei Orlov, detinatorii rolului principal sunt absolventi ai Colegiului de Coregrafie din Saratov. Nicholas Chevychelov (Crass) este castigator al Grand Prix-ului Concursului International de Balet de la Yalta, Lyudmila Doksomova (Evtibia) a cucerit Medalia de Aur la Concursul International al Tinerilor Balerini de la Yalta, Artist Emerit, iar Victoria Smirnova (Aurelia), absolventa a Liceului de Coregrafie al Institutului de Arta Contemporana Moscova este laureata a Concursului International de Balet al "Fuete Artek". Acestia, alaturi de alti 60 de balerini vor evolua sambata, 13 iunie, ora 20.00 la Sala Palatului intr-un spectacol unic, o premiera nationala absoluta, cu o montare de exceptie (decorurile sunt originale, iar cele 300 de costume, senzationale) si o viziune regizorala unica ce au contribuit la includerea acestuia in galeria spectacolelor de referinta ale secolului XXI.

Biletele se gasesc la: Sala Palatului, Magazinul MUZICA, Statia de Metrou Unirii II, Magazinele DIVERTA, TNB, Magazinele Cora, Carrefour si Germanos sau on-line, pe site-urile: www.biletedelatati.ro, www.bilete.ro, www.blt.ro, www.eventim.ro, www.ticketpoint.ro.

Pret: 250 lei (Categoria I), 150 lei (Categoria II), 100 lei (Categoria III) si 75 lei (Categoria IV).

Spectacolul de Balet "SPARTACUS" face parte dintr-un turneu national care include pe langa Bucuresti (13 iunie, Sala Palatului) si orasele:  • Brasov - 12 iunie – Sala "REDUTA"  • Sibiu – 14 iunie – Sala "THALIA"  • Alexandria – 15 iunie – Sala Polivalenta  • Iasi – 16 iunie – Casa de Cultura a Sindicatelor


Biletele se gasesc la Casele de Bilete ale salilor care gazduiesc spectacolul "SPARTACUS".

"SPARTACUS" este un balet clasic in stil modern care reda stilul, starea de spirit, tragismul si atmosfera plina de sentimentalism si erotism din acea epoca marcata de caderea Romei. Spartacus simbolizeaza razvratirea, dar si maretia curajului si a dreptului la libertate. Premiera din 2002 a spectacolului "SPARTACUS" de Aram Haciaturian a bulversat criticii la fel de tare pe cat s-a dezlantuit sala la finalul spectacolului, considerat "cel mai frumos scandal al inceputul secolului XXI".
SPARTACUS - Balet in 2 acte

MUZICA: Aram Ilici Haciaturian

LIBRET: Natalia Kasatkina si Vladimir Vasilev dupa versiunea romanului lui Raffaello Giovagnoli

SCENOGRAFIA: Iosif SumbatashviliArtist National al Rusiei, Laureat al Premiilor de Stat

COREGRAFIA: Natalia Kasatkina si Vladimir Vasilev

Celebrul roman istoric SPARTACUS reprezinta nu numai un interesant si de neuitat popas in templul Romei antice, ci si o fericita intalnire cu o opera de referinta pentru toate timpurile. SPARTACUS simbolizeaza razvratirea, dar si maretia, curajul si libertatea. SPARTACUS va ramane cel mai mare dusman al Romei, dar si cel mai brav gladiator roman.

SPARTACUS de Natalia Kasatkina si Vladimir Vasilev este un balet clasic in stil modern. Regizorii si-au dorit sa transmita publicului stilul, spiritul, tragismul si starea sentimentala, ba chiar erotismul acelei epoci – epoca caderii Romei. Premiera din 2002 a spectacolului SPARTACUS de Aram Haciaturian a bulversat criticii la fel de intens precum reactia spectactorilor la finalul spectacolului. SPARTACUS de Kasatkina si Vasilev va ramane in lumea baletului "Cel mai frumos scandal al inceputului de secol XXI".

Sub patronajul Organizatiei Internationale EURAD (Europe Against Drugs), Asociatia Culturala de Teatru, Muzica si Film "DRACULA", Centrul International Antidrog si pentru Drepturile Omului (CIADO) si Asociatia Nationala a Caselor de Cultura ale Sindicatelor din Romania (ANCCSR) aduc la Sala Palatului din Bucuresti pe 13 iunie un spectacol de exceptie, in premiera absoluta pentru Romania: SPARTACUS, cu vedetele Teatrului Academic de Balet Clasic din Moscova si cu participarea extraordinara a corpului de balet Balsoi.

VEDETELE Teatrului Academic de Balet Clasic din MoscovaSPARTACUS – ARTEM KHOROSHILOV, prim solist

In 2003 a absolvit Colegiul de Coregrafie din Saratov. Dupa absolvire devenit solist al Trupei de Balet a Teatrului Academic din Moscova, aflat sub conducerea Nataliei Kasatkina si a lui Vladimir Vasilev. Este un dansator profesionist cu un farmec scenic aparte, este un acrobat de exceptie si un performer in adevaratul sens al cuvantului. A efectuat zeci de turnee in intreaga lume si este mereu apreciat de presa si de publicul international. A avut roluri principale in spectacolele: "Lacul Lebedelor", "Spargatorul de nuci", "Giselle", "Don Quijotte", "SPARTACUS", "Frumoasa din padurea adormita", " Romeo si Julieta", "Coppelia" s.a.

SPARTACUS – ALEXEI ORLOV, prim solist

Are aproape acelasi traseu cu ARTEM KHOROSHILOV. A absolvit tot in 2003 Colegiul de Coregrafie din Saratov si imediat a fost coptat in Trupa de Balet a Teatrului Academic din Moscova. A cucerit de fiecare data publicul rus, dar si pe cel din Italia, Franta, Spania, Portugalia, SUA, China si Japonia cu rolurile si "dansurile" sale din"Lacul Lebedelor", "Pasarea se Foc" (Sluga), "Spargatorul de nuci" (Soldatelul de Plumb), "Frumoasa din padurea adormita", "Cenusareasa", "Giselle", "Don Quijotte" sau "Romeo si Julieta".

CRASS - NICHOLAS CHEVYCHELOV, prim solist

Este absolvent al Liceului de Dans Classic din Moscova. Din 1999 este membru al trupei de balet a Teatrului Academic din Moscova, renarcandu-se prin individualitate si creativitae artistica, dar si de un sarm inedit. A castigat Grand Prix-ul Concursului International de Balet de la Yalta (1999) – editia a II-a si este laureat al Festivalului de Teatru "Moscova Debuteaza - 2001" – editia a VII. Repertoriul sau este alcatuit din roluri in spectacolele: "Mitul Creatiei", "Don Quijotte", "Lacul Lebedelor", "Giselle", "Romeo si Julieta", "Frumoasa din padurea adormita", "SPARTACUS".

EVTIBIA - LYUDMILA DOKSOMOVA, prim solista

Absolventa a Academiei de Coreografie din Moscova in 1998, balerina profesionista de exceptie, aceasta se remarca prin individualitate si tehnicile proprii de dans. Laureata a Concursului International al Tinerilor Balerini de la Yalta (1999) – editia a II a, detinatoare a Medaliei de Aur a Baletului si a mai multor trofee nationale si internationale, in octombrie 2005, Lyudmila Doksomova a primit titlul de Artist Emerit al Republicii Buryatia. Repertoriul ei contine roluri principale in spectacolele: "Spargatorul de nuci", "Lacul Lebedelor", "Cenusareasa", "Giselle", "Don Quijotte", "Romeo si Julieta", "SPARTACUS" etc.
AURELIA - VICTORIA SMIRNOVA

Absolventa a Liceului de Coregrafie al Institutului de Arta Contemporana din Moscova, a devenit angajata Trupei de Balet al Teatrului Academic din Moscova in 1999. A cucerit Marele Premiu la doua editii ale Concursului International de Balet al Tinerilor Artisti "Fuete Artek". Roluri: "Frumoasa din padurea adormita", "Coppelia", "Corsarul", "Paquita", "Talismanul", "Lacul Lebedelor", "Spargatorul de nuci", "SPARTACUS".

Va invitam sambata, 13 iunie, ora 20.00 la Sala Palatului sa asistati la "SPARTACUS" un spectacol de balet de exceptie, cu o punere in scena si o viziune regizorala aparte, completate de frumusetea celor peste 300 de costume schimbate pe parcursul spectacolului de cei aproape 70 de balerini. Toate acestea, alaturi de evolutia vedetelor Teatrului Academic de Balet din Moscova il fac sa fie considerat unul dintre cele mai grandioase si mai inedite spectacole de balet ale secolului XXI.


Pret/bilete:
Categoria I : 250 RON
Categoria II : 150 RON
Categoria III : 100 RON
Categoria IV : 75 RON


Bilete in curand pe Bilete.ro

{poze|caturl=Spartacus}