Bucuresti

Spații comerciale bucureștene închiriate sau cumpărate?

Spații comerciale bucureștene închiriate sau cumpărate?

Detalii stire

Categorie
Stiri diverse
Modificat
acum 7 luni si 12 ore
Vizualizari
190

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Pentru întreprinzătorii actuali, o mare dilemă este următoarea: ar trebui să caute spații comerciale de închiriat București sau mai degrabă să încerce să își cumpere unele care să devină proprietatea firmei în cauză?

Avantajele unui spațiu comercial luat în locațiune


Statisticile spun că mulți oameni de afaceri decid ca să cumpere un spațiu de business pentru a deschide un magazin de-abia după ce au petrecut ceva timp în calitate de chiriași și au observat că pot obține rezultate frumoase în afacerea pe care o desfășoară.

Trebuie să recunoaștem că există o teamă foarte mare de a cumpăra un magazin în Capitală, mai ales din cauza incertitudinii privind viitorul și a faptului că un astfel de loc, pe care antreprenorul îl va avea în proprietate, presupune automat și o implicare mai mare în business, în condițiile în care există numeroși factori care se pot schimba pe parcursul derulării activități economice propriu-zise.

Avantajele achiziționării unui spațiu comercial

Cel mai important aspect de luat în calcul de către un om de afaceri care se decide să cumpere un spațiu comercial este valoarea pe care acesta îl poate avea după o anumită perioadă de timp.

În funcție de amplasament, el poate să câștige în timp sau să își piardă din valoare, așa încât dacă există premisele pentru o creștere a prețului de vânzare și un buget suficient pentru o asemenea investiție imobiliară, orientarea către o astfel de soluție ar trebui luată serios în calcul.

Unii întreprinzători își fac serios temele și consideră că, dacă suma plătită cu titlul de chirie pe un anumit interval de timp este similară sau apropiată valoric de prețul de achiziție, dacă se compensează cheltuielile, opțiunea de cumpărare este mai atractivă, mai ales dacă se poate adăuga și suplimentul de preț pe care îl poate câștiga acel spațiu mai târziu.

Deși într-un anumit sens se limitează mobilitatea antreprenorului, totuși, dacă spațiul comercial achiziționat este unul bine amplasat, se poate merge chiar pe ideea de a-l închiria după o anumită perioadă de timp sau de a-l face drept spațiu comercial principal, la care să se adauge, pe măsură ce se dezvoltă afacerea respectivă, alte locații suplimentare închiriate sau cumpărate.

Întotdeauna un spațiu comercial achiziționat trebuie privit ca o investiție care oferă niște avantaje pe care unul închiriat nu este în măsură să le dea.

Posibilitatea de a negocia un preț rezonabil contează în mare măsură. E legată de momentul în care acel loc a fost pus în vânzare, deoarece cu cât trece mai mult timp și proprietatea mai valoroasă, cu atât mai mare va fi interesul pentru proprietar ca să îl vândă și să ceară un preț mai mare.

Este bine a se căuta informații cât mai multe despre motivul care l-a determinat pe proprietar să ia decizia de vânzare, pentru că în funcție de acesta vor apărea și mai multe opțiuni de negociere.

Există spații comerciale în centre dedicate, pe străzi pietonale, în zone industriale, în oraș sau la periferie, așadar variantele sunt foarte diferite și se adaptează la fiecare proiect de afaceri în parte.

În orice caz, între cele mai importante aspecte pe care un spațiu comercial trebuie să le îndeplinească, unul major este acela de a fi accesibil publicului-țintă.

O agenție imobiliară specializată poate ghida cumpărătorul în alegerea unui spațiu comercial foarte bun, deoarece va lua în considerare mai multe elemente: dacă spațiul în cauză are nevoie de o modernizare pentru a fi adaptat la nevoile proiectului de business respectiv, care este suprafața optimă, care este gradul de vizibilitate necesar și oferit de către locația în cauză, care sunt perspectivele de dezvoltare ale zonei, aspectul arhitectural, funcționalitățile pe care le oferă și, desigur, prețul de vânzare sau chiria.

De cele mai multe ori, criteriul bani este cel mai important, cu atât mai mult cu cât toată lumea se teme să nu aleagă un spațiu care este supraevaluat și să iasă în pierdere. Dacă se analizează concurența directă din zonă se poate negocia mai bine în funcție și de tendințele pe care afacerea în cauză le poate avea dacă va funcționa în respectivul spațiu.

Este important a se avea în vedere și dacă există acces facil la locație cu mijloacele de transport în comun și dacă există suficiente locuri de parcare.

În concluzie, cel mai bun spațiu comercial este acela care se potrivește cel mai bine nevoilor de afaceri ale unui anumit antreprenor. Acesta poate să fie deținut cu titlul de chirie sau în proprietate, după caz. Important este să aducă în timp un profit cât mai mare!

Autor