Bucuresti

Spectacol muzical ”(dor de) Anda”

Detalii

Categorie
Spectacole
Modificat
acum 11 luni si 6 zile
Vizualizari
190

Voteaza & Distribuie

Descriere

PREMIERA
spectacolului muzical
(dor de) Anda

Regia: GEANINA HERGHELIGIU

După un scenariu de Geanina Hergheligiu

Duminică 18 iunie 2017, ora 19.00 VĂ INVITĂM la Sala SAVOY (Calea Victoriei nr. 33) la PREMIERA spectacolului muzical”(dor de) Anda”, în regia Geaninei Hergheligiu - un spectacol care celebrează personalitatea marii artiste Anda Călugareanu.

Distribuție:Victor Apetrei, Dan Baltag, Melania Bejan, Daria Corbu, Silvia Gagu, Mădălina Ignat, Ştefan Ruxanda
Cu participarea lui Oliver Toderiţă.

Coregrafia: KRISTA SANDU
Conducerea muzicală: DAN DIMITRIU
Scenografia: ANA IULIA POPOV
Pian şi canto coach: Iuliana Nistor

Montaj video: GeorgeAlain Mărgescu

Regia tehnică: George Ioan Hodor / Şef Producţie: Gică Popescu / Sunet: Constantin Stoica/ Light: Alex Pene şi Vlad Săcuiu / Proiecţii: Adrian Pîrvu / Maşinist Şef: Petre Dumitrescu

Imagini video: arhiva TVR / Fotografii: arhiva personală a artistei
Durată spectacol: 1h30' (fără pauză)
Mulţumiri:Alecsandru Medeleanu şi TELEVIZIUNEA ROMÂNĂ pentru sprijinul acordat în realizarea acestui spectacol
9 tineri actori și soliști, foarte talentați, aleși în urma unui casting, interpretează, improvizează, dansează, cântă în cor, cântă solo sau în… dialog, într-un spectacol muzical, construit delicat, geometric, cu o ușoară tentă ludică, adolescentină. Este un show plin de energie, sincer și liber – exact așa cum era și Anda Călugareanu” – spune regizoarea Geanina Hergheligiu, inițiatoarea acestui proiect și cea care semnează și scenariul.

(dor) de Anda este o producție a Teatrului de Revistă „Constantin Tanase” și va fi inclus în repertoriul Stagiunii 2017 - 2018.

Nouă ne e dor de Anda, dar și ea ne transmite că îi este dor de noi”

Anda face parte din categoria acelor ființe a căror plecare grăbită rămâne ca o taină…. Pe Anda o regăsim în toți și în fiecare obiect din scenă. Ea este personajul principal”.

Anda Călugăreanu nu doar că ne-a lăsat atât de mult(e), dar a reușit, prin spiritul său debordant, prin talentul remarcabil și prin interpretări memorabile să cucerească și să influențeze o echipă de tineri actori, foarte talentați, reuniți pe marea scenă a Sălii Savoy de regizoarea Geanina Hergheligiu. Ca semnatară a scenariului, ea a ales să treacă prin etapele vieții actriței, prin însăși muzica interpretată de aceasta. ”Inedită această construcție dezvoltată creativ și prin regie și coregrafie. Tonul folosit este plin de iubire, umor, înțelegere și emoție” - spune regizoarea - scenaristă. ”Elemente concrete din biografia artistică și din viața personală susțin universul imaginat de mine care aduce în scenă, modul ei de a fi. Anda înseamnă muzică, vers, teatru și film, înseamnă un mod personal de a trăi: cu multă bucurie, glumind adesea - chiar dacă viața nu i-a fost deloc ușoară, cunoscuții povestind că era o plăcere și o încântare să te afli în preajma ei”.

În spectacolul ”(dor de) Anda”, marile șlagăre lansate de Anda Călugăreanu (reorchestrările aparțin dirijorului și compozitorului Dan Dimitriu) pot fi ascultate, fredonate și aplaudate, la fel piese mai puțin cunoscute (în limbile română și în franceză), susținute de tonul său inconfundabil sau interpretate de artiștii din distribuție, în timp ce se derulează mini-scenarii imaginate care susțin povestea.
Într-o oră și jumătate, spectacolul te face să redescoperi frumusețea vieții, darul talentului, bucuria și durerea și îi reamintește de importanța fundamentală a iubirii, în scurta noastră trecere pe Pământ, pentru că, ”privită din cer, din altă dimensiune, viața e un cântec”.

Despre GEANINA HERGHELIGIU:
Originară din Suceava, a absolvitLiceul de matematică - fizică "Stefan cel Mare", Facultatea de Drept - Universitatea "Mihail Kogalniceanu" Iași (1999, lucrare de licență: "Etologie si delincvență"!) și Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică "I.L.Caragiale" București (2013, lucrare de licență: "Equus, de la text la spectacol”, profesor coordonator: conf. univ. dr. Felix Alexa).
Spectacolul său de licență - "Equus" de Peter Shaffer s-a jucat mai întâi la Teatrul Nottara, apoi a fost preluat de Teatrul Odeon în stagiunea 2013 – 2014. Cătălin Jugravu, actorul care joacă rolul principal a obtinut Premiul pentru cel mai bun actor într-un spectacol de regie, în cadrul Galei Absolvenților U.N.A.T.C. 2013;
A semnat regia spectacolelor "Proiect xx" de Alina Nelega, la ”Iguana Cafe Blănari” (2013, Centrul Vechi București), "Drumul spre Mecca" de Athol Fugard (2015, Teatrul Nottara București) și „Copii răi” de Mihaela Michailov (2016, Teatrul Arte dell’Anima București).
Spectacolul „Copii răi” a fost selecționat și prezentat:

 • la Festivalul de Teatru Nou, Arad 2017
 • în septembrie 2016, la Dublin, Irlanda, în cadrul proiectului ”Handle with care. Itinerant social theatre” al Asociatiei Arte dell’Anima, finanțat de Institutul Cultural Român, prin programul CentenArt;
 • la Festivalul de Teatru Independent Butterfly Effect ITF, Galați 2016;
 • la Festivalului Internațional de Teatru Independent, Constanța 2016;
 • la Sibiu Fringe Festival 2016;
Membru fondator al Asociației ”Teatrul lui Jackie” din Suceava, al cărei scop este susținerea si promovarea spectacolelor de teatru, Geanina Hergheligiu a fost coautoare a Strategiei culturale și creative a Municipiului Suceava 2015 – 2025 și a candidaturii orașului Suceava și a Bucovinei la titlul de „Capitala europeană a culturii 2021”. Este voluntar activ, implicat și în acțiuni umanitare, ea susținând ca jurist Organizația ”Salvați Copiii” din Suceava.

Referințe critice:

 • http://dilemaveche.ro/sectiune/la-zi-in-cultura/articol/folosesc-toata-experienta-de-viata-in-regie-interviu-cu-regizoarea-geanina-hergheligiu
 • https://mycultevents.wordpress.com/tag/geanina-hergheligiu/
 • http://agenda.liternet.ro/articol/16696/Irina-Zlotea/Spinii-adoratiei-Equus.html
 • http://agenda.liternet.ro/articol/16842/Beatrice-Lapadat/Cand-Dumnezeu-nu-mai-vede-tot-Equus.html
 • https://yorick.ro/pariu-cu-viitorul-gala-absolventilor-unatc-2013-licenta/

BILETELE se pot achiziţiona de la Casa de Bilete ale Teatrului de Revistă “Constantin Tănase”. Telefon 021.315.56.78 si Mobil: 0762.251.366
Preț/bilet Sala Savoy: 30 RON - Categoria I (Parter, rândurile R1-R10) / 25 RON - Categoria II (Balcon I si II) / 20 RON - Categoria III (Parter, rândurile R11-R14)

Mulţumim pentru atentia si aprecierea acordate evenimentelor şi activităţii Teatrului de Revistă „Constantin Tănase” şi vă aşteptăm la spectacolele stagiunii 2017-2018.

PROGRAMUL spectacolelor Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”

Sala SAVOY, Stagiunea 2017 – 2018
 • Vineri 16 iunie, ora 19.00 - spectacol-concert ”EURO-SAVOY” (Premieră 2017)
 • Sâmbătă 17 iunie, ora 19.00 – ”Vivat Revista!”
 • Duminică 18 iunie, ora 19.00 - PREMIERĂ spectacol-muzical ”(dor de) ANDA”

Pe 25 iunie 2017, va debuta și Stagiunea Estivală 2017, la Teatrul de Vară HERĂSTRĂU (intrarea de la Arcul de Triumf), fiind programate următoarele spectacole:
STAGIUNEA ESTIVALĂ 2017 laTeatrul de Vară „HERĂSTRĂU”

 • Sâmbătă 24 iunie, ora 20.00 - Hai, zâmbeşte!
 • Duminică 25 iunie, ora 20.00 – Lasă supărarea-n hol!
 • Sâmbătă 1 iulie, ora 20.00 - Aer bun! De Herăstrău!
 • Duminică 2 iulie, ora 19.00 - Piei, drace!
 • Sâmbătă 8 iulie, ora 20.00 - Vivat Revista!
 • Duminică 9 iulie, ora 20.00 - EURO-SAVOY, spectacol-concert
 • Sâmbătă 15 iulie, ora 20.00 - Lasă supărarea-n hol!
 • Duminică 16 iulie, ora 20.00 - Hai, zâmbeşte!
 • Sâmbătă 22 iulie, ora 20.00 - Piei, drace!
 • Duminică 23 iulie, ora 20.00 - EURO-SAVOY, spectacol-concert
 • Sâmbătă 29 iulie, ora 20.00 - Aer bun! De Herăstrău!
 • Duminică 30 iulie, ora 20.00 - EURO-SAVOY, spectacol-concert


BILETELE se pot achiziţiona de la Casele de Bilete ale Teatrului de Revistă “Constantin Tănase” (Sala Savoy și Teatrul de Vară HERĂSTRĂU). Telefon 021.315.56.78 si Mobil: 0762.251.366
Preț/bilet Sala Savoy: 30 RON - Categoria I (Parter, rândurile R1-R10) / 25 RON - Categoria II (Balcon I si II) / 20 RON - Categoria III (Parter, rândurile R11-R14)
Preț/bilet Teatrul de Vară HERĂSTRĂU: 25 RON

Mulţumim pentru atentia si aprecierea acordate evenimentelor şi activităţii Teatrului de Revistă „Constantin Tănase” şi vă aşteptăm la spectacolele stagiunii 2017-2018. Reprezentanţii mass-media au acces gratuit pe baza unei solicitări de acreditare.

Teatrul de Revistă „Constantin Tănase" este o Instituție de Cultură a Primăriei Municipiului București.