Bucuresti

Spectacol de teatru coregrafic "OuiBaDa"

Detalii

Categorie
Spectacole
Modificat
acum 5 ani si 11 luni
Vizualizari
762

Voteaza & Distribuie

Descriere


Marti, 1 Martie 2011, orele 20:00, va invitam sa participati la un spectacol de exceptie prezentat de "GIGI CACIULEANU ROMANIAN DANCE COMPANY" la sala Atelier a Teatrului National Bucuresti, cu sprijinul Centrului National al Dansului Bucuresti.

OuiBaDa, mai mult decat un balet, este o piesa de teatru coregrafic.

Un stil conceput de Gigi Caciuleanu si pe care l-a dezvoltat in Franta ca director artistic al unuia din primele Centre Coregrafice Nationale Franceze, cel din Rennes; gen de dans pe care continua sa-l cultive actualmente la Santiago in calitatea sa de coregraf al Baletului National Chilian dar si ca artist invitat in Brazilia, Romania, Uruguay, Italia, Israel, Japonia, etc.

La baza spectacolului sta balada nationala romaneasca Mioritza, poem care ne transporta, aidoma unui proces alchimic, de la micimea unui petic de pamant la comuniunea cu universul. De la lupta fratricida la nunta cosmica.

Avand ca punct de plecare prima imagine a baladei, OuiBaDa schiteaza timp de un spectacol un univers specific romanesc. Cel al unei tari europene finalmente foarte putin cunoscute de catre marele public din Occident. Dar totusi o Romanie a lui Ionescu, Brancusi, Tzara, Enescu, Eliade, Cioran etc.

Muzica este un montaj de muzica pur romaneasca de ieri si de azi, mergand de la folclor pana la muzica cea mai tanara si actuala.

Ideea spectacolului este de a ne duce de la Geografic catre Universal. De la specificul national la universalitate.

100% romanesc, OuiBaDa nu il pune in scena numai pe roman, ci fiinta umana in general. OuiBaDa este mai mult decat un spectacol. Reprezinta o lume specifica lui

Gigi unde absurdul se imbina cu momentele de tandrete, duritatea cotidianului cu emotia poetica, umorul cu amorul...

Un spectacol de: GIGI CACIULEANU
Scenografie: CORINA GRAMOSTEANU
Asistent coregraf: LELIA MARCU
Distributia: Cristina Babalac, Paul Cimpoieru, Rasmina Luisa Calbajos, Doina Nicoleta Georgescu, Lari Cosmin Giorgescu, Ramona Barbulescu, Szasz Levente, Ana Pepine, Ioana Marchidan, Cristian Nanculescu, Arcadie Rusu.
Vizual: ALEXANDRU DANIEL APOSTOL
Lumini: ALIN POPA
Producator: Fundatia ART PRODUCTION

Pret bilete: 20 de lei / 10 lei redus
Biletele se achizitioneaza de la Casa de Bilete a TNB