Bucuresti

Spectacolul "Cantarea Cantarilor"

Detalii

Categorie
Spectacole
Modificat
acum 5 ani si 9 luni
Vizualizari
842

Voteaza & Distribuie

DescriereIn cadrul Festivalului International al Artelor

Spectacolului Muzical "Viata e frumoasa"

prezinta

vineri, 20 noiembrie


16:00Intalniri pe tema: "Rostul muzicii si artei" cu George Ivascu si invitatii / Bistro Teatrul National de Opereta "Ion Dacian"

Pentru a initia seria de conferinte din cadrul acestei editii, Teatrul National de Opereta a propus trei intalniri despre rostul muzicii si artei. Aceasta ultima intalnire, ca si cele de dinainte, va fi patronata de domnul George Ivascu, manager general al Teatrului Metropolis, implicand de asemenea participarea unor invitati speciali.
18:00Lansare de carte: "Muzica inca, iar si iar… - Daniel Eufrosin" de Ion Moldovan / Foaierul Teatrului National de Opereta "Ion Dacian"

Dupa ce Daniel Eufrosin a fost unul dintre „personajele" volumului „Dialoguri intre viata si arta", lansat anul trecut la prima editie a Festivalului International al Artelor Spectacolului Muzical „Viata e frumoasa", Ion Moldovan continua discutia cu solistul Teatrului National de Opereta intr-un volum pe care i-l dedica exclusiv. „Muzica inca, iar si iar", acest vers al lui Paul Verlaine, care da si titlul cartii, se dovedeste a se identifica, sustine Daniel Eufrosin, cu propriul sau crez artistic.

18.30 – Concert de promovare: "Opera de trei parale", productie a UNATC, Romania / Foaierul Teatrului National de Opereta "Ion Dacian"

Concertul vine in continuarea evenimentului similar care a avut loc la editia precedenta a Festivalului, cand Teatrul National de Opereta a prezentat concertul de promovare al musicalului de succes „Romeo si Julieta".

Concertul de promovare „Opera de trei parale", sustinut de studentii la masterat in cadrul Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografie, prof. univ. dr. George Ivascu, va cuprinde cele mai importante cantece din celebrul musical, care ii vor introduce pe spectatori in atmosfera muzicala a piesei si vor oferi o perspectiva asupra musicalului pe care acestia il vor monta anul viitor.


19.00 – Spectacol: "Cantarea Cantarilor", regia: Catalina Buzoianu, Asociatia "Mnemosyne", Marsilia, Franta / Sala Teatrului National de Opereta "Ion Dacian"

CANTAREA CANTARILOR

Dupa texte biblice

Regia: Catalina Buzoianu

Muzica: Sylvain Gouvernaire


Coregrafia: Malina Andrei

Scenografia: Delia Tancau

Distributia:

Solomon: Filip Ristovski

Pastorita: Ilinca Marche

Sylvain Gouvernaire (chitara)Martial Paoli (pian)

Fabien Sgarde (tobe)

Marin Puhar (chitara bas)Cantarea Cantarilor este un spectacol adaptat dupa celebrul pasaj biblic. Aceasta montare moderna scoate in evidenta caracterul paradoxal al textului: lupta dintre material si imaterial, dintre trup si spirit, dintre atractia sublimului si terestru. Mesajul de iubire este omniprezent: iubirea dintre doi oameni, ca si cea dintre Dumnezeu si poporul Sau, o dragoste care trece prin toate formele (extatica, fizica, erotica, dar si transcendenta, spirituala si metaforica.)

Privirea se focalizeaza pe aspectul vizual, iar textul devine din ce in ce mai mult muzica, pretext. Vocea actorilor se transforma intr-un instrument, un dialog liric si pasional. Acest univers sonor incepe ca un moment limpede si cristalin, crescand apoi in intensitate, ca un lichid tumultos ce exprima diferitele fete ale iubirii, de la momentul de tandrete, la momentul in care simturile iti coplesesc fiinta.


21.00 – Concert: Grupul IZA, Romania / Foaierul Teatrului National de Opereta "Ion Dacian"

Ioan Pop (cetera oseneasca, tilinca, braci, zongora, voce si dans)

Gheorghe Florea (vioara)

Ioachim Fat (vioara)

Grigore Chira (contrabas si toba)

Anuta Pop (voce si dans)

Voichita Tepei (voce si dans)


Grupul IZA este un ansamblu popular autentic ai carui membri si-au propus sa pastreze si sa promoveze spiritul folclorului traditional. Activitatea instrumentistilor si cantaretilor maramureseni include numeroase schimburi culturale si participarea in cadrul festivalurilor, aceste proiecte continuandu-se si in plan teatral. Astfel, grupul IZA a asigurat fondul sonor la reprezentatia piesei „Electra" a Teatrului National „Radu Stanca" din Sibiu.

De-a lungul existentei sale, grupul a avut aparitii in SUA, Canada, Anglia, Belgia, Olanda, Franta, Portugalia, Spania, Italia, Croatia, Ungaria, Polonia, Germania, Coreea de Sud, Israel, India, Luxemburg , Suedia, Norvegia, Austria, Danemarca, Grecia etc.


22.00 – Film artistic: "Sweeney Todd: Barbierul Diabolic din Fleet Street" (Marea Britanie/SUA, 2007), regia: Tim Burton / Cafeneaua Actorilor


Regia– Tim Burton

Scenariul– John Logan

Imaginea – Dariusz Wolski

Muzica– Stephen Sondheim

Coregrafia– Francesca Jaynes

Scenografia – Dante Ferretti, Francesca Lo Schiavo

Cu:

Johnny Depp (Sweeney Todd)

Helena Bonham Carter (Nellie Lovett)

Alan Rickman (judecatorul Turpin / Judge Turpin)

Sacha Baron Coen (Adolfo Pirelli)


Benjamin Barker (alias Sweeney Todd) revine acasa, la Londra, dupa un exil de 15 ani. La intoarcere el afla de la fosta sa gazda, dna Lovett, ca sotia lui s-a sinucis din cauza judecatorului care il condamnase pe nedrept. Barbierul Sweeney Todd jura sa se razbune si incepe sa-si omoare clientii taindu-le beregata cu briciul.

Totul a pornit de la o piesa scrisa de Christopher Bond in 1973, care la randul ei se baza pe o legenda. Sase ani mai tarziu, piesa devine primul musical-thriller prezentat pe Broadway, unde tine afisul pret de 557 reprezentatii, si pe scenele londoneze. Spectacolul obtine premiul Tony in 1979. Este reluat cu acelasi succes pe Broadway in 1989 si la Londra in 1993, iar apoi e reluat din nou atat in SUA cat si in Anglia in perioada 2004-2005. Inca din anii studentiei, regizorul Tim Burton viseaza sa transpuna musicalul pe ecran, ceea ce nu se intampla decat dupa ce ajunge un regizor reputat pentru filmele sale, amestec de basm si cosmar, pentru ca, spune el, „viata e un incredibil bazar in care esti si vesel si trist si dramatic si melodramatic si stupid si multe altele".

Premii: Oscar 2008 pentru scenografie; Golden Globe 2008 pentru cel mai bun film si cel mai bun actor la categoria „comedie sau musical".