Bucuresti

Stela Popescu si Alexandru Arsinel. O pereche fara pereche

Detalii

Categorie
Stiri Cultura
Modificat
acum 3 ani si 4 zile
Vizualizari
396

Voteaza & Distribuie

Descriere

Stela Popescu și Alexandru Arșinel. O pereche fără pereche” –
de Aurel Storin, lansată cu succes la Bookfest 2015,
în prezența celor doi mari actori

Cea de-a X-a ediție a Salonului Internațional de Carte Bookfest 2015 a găzduit o lansare - eveniment, prilejuită de apariția cărţii ”Stela Popescu și Alexandru Arșinel. O pereche fără pereche” de Aurel Storin (Editura ALL), binecunoscut prozator, textier și fost secretar literar-artistic al Teatrului de Revistă ”Constantin Tănase”. Au fost prezenți alături de Stela Popescu și Alexandru Arșinel, artiștii Teatrului de Revistă ”Constantin Tănase”, în frunte cu Directorul Artistic, binecunoscutul actor Vasile Muraru, personalități cultural-artistice, din showbiz, admiratori, fani, oameni care și-au dorit o carte-document pe care trebuie să o aveți, să o citiți și să o păstrați la loc de cinste și cu sfințenie în bibliotecă!

Aceasta este o carte despre doi mari actori români care au jucat separat și împreună și care, tot separat și împreună, au dobândit o glorie fără egal. Începând cu teatrul și cu filmul, cu televiziunea și cu radio-ul, continuând cu gloria națională, internațională, dar și cea bucureșteană a trecerii pe scena grădinii „Boema”, pe scena sălii din Calea Victoriei nr. 174, temporar pe scena Sălii Rapsodia de pe Lipscani nr. 53 sau cu aceea a rămânerii pe scenele sălii Savoy (Calea Victoriei nr. 33) și pe cea a Teatrului de Vară ”Herăstrău” ale Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”. Sigur că nu aceste scene celebre le-au creat pe cele două vedete. Ele sunt și ar fi fost oricum! Aurel Storin a scris această carte despre cuplul de aur al teatrului românesc de Revistă, un alt reper cultural de succes al editurii ALL. Un proiect care urmează firesc excelentelor cărți dedicate actorului Alexandru Arșinel, directorul Teatrului de Revistă ”Constantin Tănase”: autobiografia ”De la Dolhasca pe Calea Victoriei” și cartea ”Si a fost mâna lui Dumnezeu”, dedicată de marele actor slujitorilor, demnilor reprezentanți ai Școlii Românești de Medicină.
‘Stela Popescu și Alexandru Arșinel. O pereche fara pereche’ este o carte despre cuplul de actori care aniversează 37 de ani de carieră. Împreună! Pentru că…separat, au depășit 55 de ani de carieră strălucită și strălucitoare.
Este o carte – document despre cuplul STELA POPESCU -ALEXANDRU ARȘINEL care debuta oficial în 1978 și, la succesul căruia au contribuit în timp, așa cum scria Aurel Storin și ”scriitorul și textierul Mihai Maximilian, compozitorul Vasile Veselovski, regizorul Bițu Fălticineanu, publicul spectator și, nu în ultimul rând Grădina Boema aflată în inima Bucureștilor și care, timp de un deceniu, până în 1989 a fost o veritabilă baricadă artistică de luptă în peisajul anti-putere al acelor vremuri”.
STELA POPESCU și ALEXANDRU ARȘINEL sunt demni reprezentanți ai REVISTEI românești, un gen unic în lume, ai Teatrului de revistă care se apropie cu pași repezi de aniversarea a 150 de ani, dar, mai presus de toate sunt CEI MAI IUBIȚI ROMÂNI șI CEI MAI DE ÎNCREDERE ROMÂNI, titluri de onoare care le-au fost date, de fapt dăruite necondiționat, în repetate rânduri marele public de aici și de pretutindeni. Și, nu credem că poate îi poate caracteriza mai bine pe cei doi mari actori decât două dintre titlurile capitolelor dedicate lor: ”Stela-i Stela” și ”Nat King Arșinel”…Stela Popescu câștigă. Ea și-a câștigat, în primul rând, dreptul de a fi o actriță de succes. Ea nu poartă numai norocul de a fi posesoarea unui talent extraordinar; ea și-a construit cariera prin efortul de a face față talentului său, prin inteligența de a fi la timp, exact acolo unde trebuie să fie... - scria Aurel Storin care nota în aceeași manieră și despre partenerul său de scenă : „Pentru mine, Arșinel este <<the King>>. Îl privesc, uneori, cum acoperă și timpul, și spațiul, și sufletul spectatorului și îi admir dorința sinceră, netrucată, de a fi peste tot. El crede în publicul lui, și în familia lui, și în meseria lui. - Aurel Storin.