Bucuresti

Strada de C'Arte

Detalii festival

Categorie
Festivaluri
Modificat
acum 8 luni si 1 saptamana
Vizualizari
864

Reprezentari

DataOraLocatie
Vineri 21 septembrie 2012 - Sambata 29 septembrie 2012 

Voteaza & Distribuie

Prezentare festival

REGAL CULTURAL IN INIMA BUCURESTIULUI - LA A DOUA EDITIE

Biblioteca Centrala Universitara „Carol I" in parteneriat cu Fundatia Universitara „Carol I" lanseaza cea de-a doua editie a festivalului cultural in aer liber STRADA DE C’ARTE. Timp de noua zile, incepand cu 21 septembrie, ora 17:00 si pana in 29 septembrie, ora 20:30, bucurestenii si vizitatorii capitalei pot beneficia de cea mai ampla oferta de evenimente culturale de calitate, cu acces gratuit.

Strada Boteanu se transforma intr-o zona pietonala, gazduind unul dintre cele mai mari targuri de carte in aer liber din Bucuresti. 14 edituri si librarii, expozitii de arhitectura, proiectii de filme, concerte live de blues si jazz, seri de poezie, dezbateri si ateliere de pictura si desen dedicate copiilor fac parte din programul festivalului.

La prima editie, cele 14 edituri prezente pe Strada de C’Arte au oferit vizitatorilor peste 5.000 de titluri si au inregistrat vanzari record de peste 10.000 de exemplare. Anul acesta, BCUB aduce targul de carte pe Strada Boteanu, alaturi de o expozitie de carte si proiecte de arhitectura in Curtea de arhitectura. Vizitatorii vor regasi titluri romanesti si straine de la cele mai importante edituri, vor putea participa la lansari de carte si de asemenea vor putea lua parte la concerte live in Rampa de jazz si poezie.

In Aula BCUB vor fi proiectate filme romanesti cu participarea unora dintre regizori sau scenaristi, toate cu intrare libera. Pentru cei care vor sa se recreeze, organizatorii au pregatit terase efemere, o flota de biciclete si internet wireless gratuit in tot perimetrul STRADA DE C’ARTE, gratie hotspot-urilor oferite de ORANGE. Cei mici, sub indrumarea voluntarilor de la Institutul pentru Management si Dezvoltare Durabila, vor putea participa la ateliere de modelaj si desen, precum si la concursuri de pictura si imprimare pe materiale textile pe Strada Copiilor.

"Ca si anul trecut propunem vizitatorilor tururi ghidate prin cladirile bibliotecii, spatii cu o istorie impresionanta, recent restaurate si extinse. Anul trecut, peste 2.000 de vizitatori au participat la aceste tururi ghidate, care au loc imediat dupa terminarea programului obisnuit al bibliotecii", a precizat Mireille Radoi.

Dezbaterea "Educatie la firul ierbii", pe tema "Vrem o tara verde sau una neagra? Avem doar una. Cum procedam?", va aduce fata in fata decidenti politici si membri ai societatii civile. In paralel, IMDD organizeaza campania "Fiecare copil merita sa citeasca – Doneaza o carte!" pe Strada copiilor pentru facilitarea accesului la educatie pentru copiii proveniti din familii defavorizate.