Bucuresti

Sute de studenti de la ASE Bucuresti au fost consiliati in cariera prin programul PREUS

Sute de studenti de la ASE Bucuresti au fost consiliati in cariera prin programul PREUS

Detalii

Categorie
Stiri educatie
Modificat
acum 2 ani si 5 luni
Vizualizari
392

Voteaza & Distribuie

Descriere

„PREUS – Fii la inaltime”, programul dedicat studentilor Academiei de Studii Economice (ASE) din Bucuresti, s-a incheiat dupa 18 luni de derulare, perioada in care 275 de studenti au fost orientati si consiliati in cariera, iar 167 au facut stagii de practica in domeniul resurselor umane. Datorita impactului sau in activitatea studentilor de la ASE, „PREUS – Fii la inaltime” a fost nominalizat la Romanian Outsourcing Awards, obtinand locul al doilea la categoria Best Academic Program of the Year.

335 de studenti au participat la cele 16 workshop-uri tematice gratuite organizate in cadrul proiectului, beneficiind de experienta de business si sfaturile practice ale 24 de oameni de afaceri, specialisti in resurse umane sau marketing din companii de top din tara, precum Ernst & Young, Talent Center, Coca Cola HBC, Carrefour Romania, KPMG Romania, BRD Groupe Societe Générale, Genpact, Human Synergistics Romania, HART Consulting, BestJobs, Romanian Software, The People Republic, Caroli Foods Group.

Workshop-urile au avut teme variate, concentrandu-se pe detaliile practice: „Cariera ta de succes”, „e-HR”, „Art of Personal Branding”, „Investitiile in educatie. Cat de mult mai conteaza diplomele?”, „Performance Management”, „Engagement-ul, o provocare continua pentru HR”, „Brand-ul de angajator”, „Bun simt organizational”, „Dialogul deschis – Case Study Caroli Foods Group”. Participarea la workshopuri a fost gratuita si deschisa tuturor studentilor ASE din Bucuresti.

Mai mult, 29 de studenti au fost sprijiniti in angajare, un numar aproape dublu fata de cel propus initial in proiect, de 15. Iar 53 de organizatii s-au oferit sa devina partenere si sa primeasca studenti in stagii de practica, fata de cele 10 propuse la inceput.

„Daca rolul HR-ului intr-o organizaţie este acela de a atrage talentele, de a stimula performanţa, de a schimba mentalitatea oamenilor, de a inţelege business-ul, viziunea şi misiunea echipei, rolul proiectului PREUS este acela de a-i ajuta pe studenti sa traduca şi sa adapteze teoriile la viaţa reala din organizaţie. Rezultatele au fost mult peste asteptarile noastre, iar PREUS poate fi considerat un model de bune practici in tranzitia de la scoala la viata activa, in special pentru studentii care vor o cariera in managementul resurselor umane”, declara conf. univ. dr. Cristian Marinas, coordonatorul programului.

Concluziile vor fi facute publice la conferinta de finalizare a proiectului „Practica in domeniul resurselor umane pentru studenti – PREUS” (ID proiect POSDRU/161/2.1/G/137915), care va avea loc joi, 22 octombrie, ora 16.00, in Aula Magna ASE Bucuresti. La eveniment vor lua parte partenerii proiectului, reprezentanti ai ASE, ai mediului de afaceri romanesc si ai studentilor.

Proiectul a fost derulat in intervalul mai 2014 – octombrie 2015, iar obiectivul general l-a constituit facilitarea tranzitiei de la scoala la viata activa pentru 275 de studenti, prin furnizarea unui pachet integrat de orientare si consiliere profesionala, cu stagii de practica la potentiali angajatori de top in domeniul resurselor umane.

„PREUS – Fii la inaltime” a fost implementat de ASE Bucuresti, in parteneriat cu Focus Plus - companie de consultanta organizationala, de afaceri si de programe de formare – si cu United, agentie de marketing full-service, fiind cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007–2013, Axa prioritara nr. 2 corelarea invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii, domeniul major de interventie 2.1 „Tranzitia de la scoala la viata activa”., ISS Facilities, Exxon Mobile , Philip Morris, Coca Cola.