Bucuresti

Tagliatelle de dovlecel cu ciuperci crude si sos picant

Tagliatelle de dovlecel cu ciuperci crude si sos picant

Detalii

Categorie
Retete culinare
Modificat
acum 3 ani si 1 luna
Vizualizari
765

Voteaza & Distribuie

Descriere

Cine a spus ca nu putem savura o portie de tagliatelle consistenta si delicioasa la cina? Ma refer aici sa putem manca portia de tagliatelle fara sa ne simtim vinovati ca luam in greutate, fara sa ne gandim la cantitatea de carbohidrati ingerata si toata seria de mustrari de constiinta la care ne supunem. Totul tine de imaginatie si de cum alegem ingredientele. Optiunile sunt neliminate.
Este adevarat ca aceste tagilatelle nu sunt ca si cele clasice, cu faina, ou, gluten etc. Dar nu tocmai aici este farmecul? :)

Cantitatea pe care am facut-o eu a fost pentru patru portii.

Ingrediente:

  • 6 dovlecei
  • 300 gr. ciuperci champignon
  • 200 gr. rosii uscate
  • 2 rosii mari foarte coapte sau o cana de bulion de casa
  • o mana de busuioc proaspat
  • 2-3 crengute de cimbru proapat
  • sucul de la o jumatate de lamaie
  • 4-5 linguri ulei de masline
  • chilli (dupa gust)
  • sare, piper
  • fulgi de drojdie inactiva (optional)
Mod de preparare

Curatam dovleceii de coaja, ii spalam, si, cu un curatator de legume taiem vertical fasii subtiri (precum am curatat coaja dovlecelului) pana ajungem la seminte. Spalam si taiem felii subtiri ciupercile. Amestecam legumele si le lasam la frigider pana preparam sosul.

Sosul este vedeta acestui preparat, asadar va trebui sa iasa delcios, indiferent cu ce il combinam. Puteti adauga orice alte mirodenii sau verdeata doriti in aceasta compozitie (frunze de patrunjel, menta, coriandru etc.).

Taiem 3 sferturi din cantitatea de rosii uscate si o punem intr-un blender. Punem peste rosiile proaspete decojite si taiate cuburi, sau bulionul, adaugam busuiocul, cimbrul, uleiul de masline sucul de lamaie si condimentele dupa gust. Pentru cei care nu sunt amatori de mancaruri picante pot lasa sosul fara a aduga chilli. Blenduim bine toata compozitia.

Rosiile uscate ramase le taiem cubulete, amestecam cu cu sosul (fara a mai blendui). Toata compozitia o turnam peste dovlecel si ciuperci si amestecam bine. Lasam la frigider aproximativ 15 minute pentru ca gusturile sa se intrepatrunda.

La servire putem presara peste fulgi de drojdie inactiva (un fel de parmezan vegetal).

Pofta buna!

Astept feedback-ul vostru cu foarte mare interes, pentru ca eu sunt inebunita dupa aceasta reteta :)

Articol realizat de Razvana Popa.