Bucuresti

Tango argentinian pe 1 Martie @ The Ark

Detalii

Categorie
Spectacole
Modificat
acum 5 ani si 9 luni
Vizualizari
502

Voteaza & Distribuie

Descriere

The Ark intampina primavara pe ritmuri de tango argentinian!


Primavara incepe la The Ark cu o seara pasionala de tango argentinian si propune o fascinanta calatorie de initiere in arta celui mai senzual dans al tuturor timpurilor. Evenimentul va avea loc pe 1 Martie, incepand cu ora 21:00 si va fi primul dintr-o serie de evenimente dedicate tangoului in The Ark Lounge, fiind organizat de Teodora Chiliment, in parteneriat cu Scoala pentru dezvoltare culturala Magisteria si The Ark.De Martisor, pe data de 1 martie, The Ark Lounge va prezenta o seara veritabila de tango argentinian ce va cuprinde un demo pasional, o lectie speciala de initiere in tainele provocatorului dans si o petrecere. Fara a avea grija memorarii structurilor de pasi specifice tangoului argentinian sau a ritmului muzicii, toti cei prezenti nu vor invata doar metode de a se apropia de partener, ci si modalitati de a se bucura de viata intr-un stil relaxat, lipsit de orice fel de griji.


Dansat inca din cele mai vechi timpuri pe strazile din Buenos Aires, interzis de-a lungul vremii, reabilitat de istorie si celebrat de moda, tangoul argentinian este o imbinare a numeroase stiluri care s-au dezvoltat de-a lungul timpului in diferite regiuni ale lumii. Desi formele initiale ale tangoului argentinian s-au remarcat in Argentina si Uruguay, in miscarile specifice acestui stil de dans se resimt si influentele pasionale importate din Europa, dar si din America de Nord. Acest stil de dans a evoluat o data cu timpul, a luat forme noi, transformandu-se in plina era a globalizarii intr-un dans nou si un stil de muzica modern, exemple celebre ale acestei renasteri artistice fiind trupe precum Gotan Project, Otros Aires sau Narcotango.


Tangoul argentinian se danseaza intr-o maniera ce poate varia de la o imbratisare foarte deschisa la una extrem de apropiata, conexiunea puternica dintre cei doi parteneri fiind unul dintre cele mai importante aspecte. Stilul se diferentiaza de majoritatea dansurilor de societate prin improvizatie si abordarea artistica in care fuzioneaza o multitudine de elemente intr-o maniera spontana. Practicantii de tango sunt adesea cunoscatori ai altor doua stiluri de dans strans legate de acesta: Vals creol (waltz) si Milonga.


La inceputul primaverii, pe data de 1 martie, The Ark Lounge va intampina noul sezon cu o seara ce va contine un demo pasional de dans si initiere artistica, oferita de cativa dintre cei mai talentati reprezentanti ai tangoului argentinian din tara. Evenimentul va avea loc de la ora 21:00 si este organizat de Teodora Chiliment, in parteneriat cu Scoala pentru dezvoltare culturala Magisteria si The Ark. Intrarea este libera.