Referendum pentru familie
Bucuresti

Târg cu meşteri si produse tradiţionale 19 – 21 august 2016

Detalii

Categorie
Expozitii
Modificat
acum 2 ani si 1 luna
Apartine de
Muzeul Taranului Roman Bucuresti
Vizualizari
216

Voteaza & Distribuie

Descriere

Târg cu meşteri si produse tradiţionale 19 – 21 august 2016

În perioada 19 – 21 august 2016, va fi organizat Târg cu meşteri si produse tradiţionale, în curtea Muzeului Naţional al Ţăranului Român, Str. Monetăriei, Nr. 3.

Intrarea la târg este liberă.

Vizitatorii sunt așteptați la târg de către meșterii populari și tinerii artizani participanți cu ceramică de Corund, măşti populare, podoabe tradiţionale, ii brodate cu mătase, icoane pictate pe lemn şi pe sticlă, ouă încondeiate, mic mobilier crestat şi pictat, obiecte de decor din sticlă, bijuterii din porțelan sau din alamă, jucării din lemn, sculpturi în marmură, săpunuri făcute doar cu ingrediente naturale.

La târg se găsesc, de asemenea, alivenci şi cozonaci bucovineni, plăcinte „poale-n brâu”, turtă dulce de Covasna, plăcinte boierești cu brânza şi cu fructe, prăjituri şi ciocolată de casă, diverse sortimente de miere, ţuică de prune, fructe şi legume de sezon, murături asortate, zacuscă de vinete şi de gălbiori, dulcețuri aromate și sucuri naturale.

În curtea interioară anticarii expun fel de fel de obiecte vechi, nelipsite din gospodăria ţărănească: covoare ţesute la război, carpete sau ștergare cu alesături, straie populare, blidare, pristolnice, doniţe, putineie, căuce, lăzi de zestre, lingurare, furci şi roţi de tors, fusuri şi vârtelniţe.

Bucătarii vor ademeni vizitatorii cu delicioase preparate calde din gastronomia tradiţională: borş de peşte la ceaun, sărmăluţe în foi de varză, fasole cu cârnaţi, tochitură cu mămăliguţă, papricaş de pui, bulz cu brânză de burduf.

Program târg: zilnic între orele 10 - 19

Organizatori eveniment:

Fundaţia Kogaion 115 și Soram Consult

Persoana de contact – Ligia Gabriela Marica

Mobil: 0722 274 803

e-mail: ligia_marica@yahoo.com


Sursa informatii: www.muzeultaranuluiroman.ro