Bucuresti

Târgul lui Brumărel

Detalii targ/expozitie

Categorie
Targuri / expozitii
Modificat
acum 5 luni si 2 saptamani
Apartine de
Muzeul Taranului Roman Bucuresti
Vizualizari
336

Voteaza & Distribuie

Prezentare targ/expozitie

Târgul lui Brumărel

Piața Tărănească și Meșter(Ești)! organizează din 3 până în 5 octombrie 2014, în curtea interioară a Muzeului Național al Țăranului Român, Târgul lui Brumărel. Programul este între orele 10.00 și 18.00, iar intrarea este liberă.

De vineri până duminică, de dimineța până seara, aproape o sută de producători, meșteri, artizani și negustori se vor aduna în curtea Muzeului Țăranului pentru un festin gastronomic și nu numai.

Veți putea degusta: brânzeturi, Cozonac Domnesc și Cozonac Bujor, plăcinte întinse și poale-n brâu, ciocolată de casă și prăjituri tradiționale, turtă dulce și covrigi, dulcețuri și zacuști, siropuri, miere, ceaiuri și plante aromate de grădină, legume bio și murături, diverse sortimente de pâine (în trei culori, cu slănina si usturoi, cu vin și măsline, cu sfeclă rosie).

La ceaun, din meniul de săptămâna aceasta vă poftim la sarmale cu mămăligă, bulz ciobănesc și pastramă, fasole cu ciolan și gogoșari cu varză.

Pentru cunoscători și colecționari, sunt antichități țărănești și mobilier în curtea interioară, porțelanuri, ceasuri, ibrice, sfeșnice, tablouri, aparate foto, patefoane, cărți...

Li se alătură meșteri și artizani din toate zonele țării: sticlari, iconari, țesătoare, cioplitori, olari, fierari, cojocari, cofetari, pielari, rudari , împletitoare, încondeietoare cu: obiecte din lemn, ceramică, ţesături, jucării, podoabe, ouă încondeiate, mobilier pictat, icoane, casete pictate sau decorate cu tehnica șervețelului, bijuterii din piele sau din pietre semiprețioase, căciulițe croșetate, vestimentație și fel de fel de obiecte realizate cu multă migală.