Referendum pentru familie
Bucuresti

Targul International de Inventii si Idei Practice "INVENT-INVEST 2016"

Detalii

Categorie
Stiri social
Modificat
acum 2 ani si 11 luni
Vizualizari
330

Voteaza & Distribuie

Descriere


Cea de-a VII-a ediţie a Târgului Internaţional de Invenţii şi Idei Practice "INVENT-INVEST 2016" desfăşurată în perioada 15-17 septembrie la Iaşi s-a dovedit a fi un real succes. Evenimentul, dedicat inventicii românești, a avut ca scop crearea unei legături benefice între cercetători, inventatori și investitori.

Fundatia Dan Voiculescu a fost prezentă în cadrul acestui targ prin intermediul reprezentanţilor Senatului Stiinţific pentru a susţine implementarea celor mai bune invenţii şi inovaţii prezentate în cadrul INVENT - INVEST 2016 și pentru a atrage noi parteneriate. În cadrul târgului, unul dintre cele mai interesante proiecte prezentate a fost CYBER ARM, un sistem mecatronic hibrid pentru recuperarea pacienților cu handicap neuromotor, dar şi dispozitivul care ajută pentru alegerea luminii potrivite pentru cladiri în funcție de activitatea desfășurată în interiorul acestora.

Prezentările şi discuţiile s-au axat şi pe probleme actuale precum: rolul apelor subterane în alimentarea cu apă potabilă şi industrială a localităţilor şi a obiectivelor economice; importanţa resurselor de apă subterană în agricultură, activităţi industriale şi construcţii, precum şi utilizarea resurselor de apă subterană ca ape minerale, ape imbuteliate, pentru balneaţie şi în scopuri energetice; sisteme de monitorizare a resurselor de apă, dar şi remedierea sistemelor acvatice poluate.

Targului Internaţional de Invenţii şi Idei Practice "INVENT-INVEST a fost organizat de Societatea Inventatorilor din România (SIR), cu sprijinul Universitatii Tehnice "Gheorghe Asachi" din Iaşi.