Bucuresti

Teatrul de Animatie Tandarica aduce pe scena din Grand Cinema & More piesele „Cenusareasa” si „Frumoasa si Bestia”

Teatrul de Animatie Tandarica aduce pe scena din Grand Cinema & More piesele „Cenusareasa” si „Frumoasa si Bestia”

Detalii

Categorie
Stiri divertisment
Modificat
acum 3 ani si 5 luni
Vizualizari
781

Voteaza & Distribuie

Descriere

Grand Cinema & More, in parteneriat cu Teatrul de Animatie Tandarica, aduce pe scena sa doua dintre cele mai frumoase povesti, care, de-a lungul timpului, au fascinat generatii intregi de copii din toata lumea: „Cenusareasa” si „Frumoasa si Bestia”. Acestea vor putea fi vazute pe 25 octombrie, respectiv, 1 noiembrie, incepand cu ora 11:00, in Sala Epika a cinematografului din Baneasa Shopping City.
Basmul „Cenusareasa” este unul dintre spectacolele cu cea mai veche traditie in istoria Teatrului de Animatie Tandarica. Creata de regizorul Silviu Purcarete, piesa de teatru este o adaptare plina de candoare si umor a celor mai cunoscute versiuni ale basmului, scrise de Charles Perrault si de fratii Grimm. Spectacolul imbina elemente din cele doua variante si le completeaza cu noi personaje si intamplari pline de povete. Alaturi de figurile din variantele clasice ale povestii, mama vitrega, cele doua surori rele, printul si Cenusareasa, in spectacolul de la Grand Cinema & More apar si alte personaje: paianjenul, tantarul, familia de soricei, care dau nastere unei lumi adiacente si prezinta acest basm ca pe un veritabil „teatru in teatru”. Aceasta colorata lume de basm este adusa la viata de catre actorii Teatrului de Animatie Tandarica prin intermediul unor superbe papusi cu chip de portelan, inspirate de cele specifice secolului al XIX-lea. Papusile danseaza pe ritmul muzicii din opera „Cenusareasa" al lui Rossini, in grandiosul decor creat de Carmen si Gheorghe Raszovschi.
„Frumoasa si Bestia” aduce pe scena Grand Cinema & More o poveste despre adevarata frumusete, care trebuie cautata in fiecare dintre noi. Spectacolul are la baza versiunea cea mai cunoscuta a basmului, semnata de Jeanne-Marie Le Prince de Beaumont si publicata prima data in 1756. Spectacolul este regizat de Cristian Pepino si se bucura de o scenografie semnata de Cristina Pepino. Pe muzica lui Dan Balan, piesa de teatru povesteste patania unui batran tata cu trei fiice, care ajunge la un castel stapanit de o Bestie. Acesta rupe un trandafir, lucrul cel mai de pret pentru Bestie, si, pentru a-i fi crutata viata, i se porunceste sa o aduca la castel pe una dintre fiicele sale. Nevoita sa-si petreaca restul vietii la castel, fiica cea mica a batranului reuseste sa se imprieteneasca cu fiara. Dupa un intreg sir de peripetii, de lupte intre bine si rau, fata se indragosteste de Bestie, care se transforma intr-un print frumos. Astfel, spectacolul semnat de Teatrul de Animatie Tandarica ii invata pe cei mici adevaratul sens al prieteniei si al dragostei.
Stagiunea culturala 2014-2015 de la Grand Cinema & More aduce in fiecare saptamana spectacole ale Teatrului de Animatie Tandarica, de care se poate bucura intreaga familie. Programul complet al pieselor de teatru pentru copii poate fi gasit pe www.grandentertainment.ro