Bucuresti

Pescarusul - Teatrul German Timisoara la Festivalul National de Teatru Bucuresti

Detalii stire

Categorie
Stiri Cultura
Modificat
acum 4 ani si 7 luni
Vizualizari
1667

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

„Pescăruşul“ la Bucureşti
Teatrul German invitat la Festivalul Naţional de Teatru

Teatrul German de Stat participă şi anul acesta la Festivalul Naţional de Teatru din Bucureşti (FNT) cu spectacolul „Pescăruşul“ de Anton Pavlovici Cehov în regia lui Yuri Kordonsky şi scenografia lui Dragoş Buhagiar:

Reprezentaţiile vor avea loc:
joi, 31 octombrie 2013, ora 15,00 şi ora 20,00
vineri, 1 noiembrie 2013, ora 18,00
în sala Operei Naţionale din Bucureşti.

Producţia a avut premiera în 9 martie 2013 şi a fost prezentă la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu în luna iunie a acestui an.
În spectacol evoluează actorii: Ioana Iacob, Horia Săvescu, Franz Kattesch, Olga Török, Rareş Hontzu, Enikő Blénessy, Anne-Marie Waldeck, Radu Vulpe, Georg Peetz, Konstantin Keidel, Aljoscha Cobeţ, Isa Berger, Paul Cebzan şi Dana Borteanu.
Aflat la cea de a 23-a ediţie a Festivalul Naţional de Teatru Bucureşti are loc în perioada 25 octombrie – 3 noiembrie 2013 şi prezintă 22 de spectacole din ţară. Selecţia spectacolelor a fost realizată de criticul de teatru Alice Georgescu.

PESCĂRUŞUL
de Anton Pavlovici Cehov
Regia: Yuri Kordonsky
Decorul şi costumele: Dragoş Buhagiar ▪ Dramaturgia: Valerie Seufert
Vorbirea scenică: Mareike Tiede

Cu: Ioana Iacob, Enikő Blénessy, Olga Török, Anne-Marie Waldeck, Franz Kattesch, Konstantin Keidel, Georg Peetz, Horia Săvescu, Rareş Hontzu, Radu Vulpe şi Aljoscha Cobeţ, Isa Berger, Paul Cebzan, Dana Borteanu.

Un subiect pentru o scurtă povestire. Pe malul unui lac trăieşte de mică o copilă ca dumneavoastră; ea iubeşte lacul ca un pescăruş şi trăieşte liberă şi fericită ca un pescăruş. Un bărbat trece din întâmplare pe acolo, o vede şi o ucide din pură plictiseală, ca pe acest pescăruş.“

Pe o moşie se adună un grup de oameni în jurul actriţei, Irina Nikolaevna Arkadina, care îmbătrâneşte. Fratele ei, iubitul ei, scriitorul Trigorin, fiul ei, care se preocupă de asemenea cu scrisul, iubita sa Nina, care joacă piesa lui, o familie de moşieri împreună cu fiica lor, un doctor şi un învăţător.

Nina, care îşi doreşte să devină actriţă, impresionată de succesul lui Trigorin se îndrăgosteşte de acesta. Astfel ea aduce o instabilitate în relaţiile tuturor celor prezenţi, formându-se un lanţ de îndrăgostiţi nefericiţi, ale căror eşecuri le determină atât viaţa cât şi conversaţiile.

Spectacol în limba germană cu traducere în limba română.