Bucuresti

Teatrul Luni Bucuresti

Teatrul Luni Bucuresti

Detalii

Adresa
Bucuresti, Sectorul 3, Calea Victoriei, nr. 120
Telefon
0788 452 485
Web
www.greenhours.ro
Categorie
Teatre
Modificat
acum 4 ani si 4 luni
Vizualizari
1634

Voteaza & Distribuie

Descriere

In cei aproape 8 ani de activitate neintrerupta au avut loc aici peste 36 de premiere cu spectacole in productie proprie, jucate pana acum in peste 1000 de reprezentatii, precum si alte zeci si zeci de reprezentatii ale unor spectacole preluate sau invitate (ale altor diverse trupe sau companii independente). Teatrul Luni este probabil cel mai longeviv teatru independent din Romania, si cu siguranta, alaturi de Teatrul ACT, cel mai cunoscut nume si spatiu neconventional din lumea teatrala independenta romaneasca.

Serile de teatru de la Green Hours 22 - Teatrul Luni - au reunit si reunesc nume de prestigiu ale scenei romanesti - Maia Morgenstern, Coca Bloos, Andreea Bibiri, Florin Piersic jr, Marius Stanescu, Daniel "Doctoru" Popa,Dorina Chiriac, Mihaela Radescu, Constantin "Taca" Cojocaru, Dragos Bucur, Dorina Crisan Rusu, Dorin Andone, etc., - in spectacole (mai ales off-off Broadway), lucrate de tineri regizori, scenografi si dramaturgi dintre cei mai valorosi (Ana Margineanu, Radu Afrim, Theodora Herghelegiu, Peca Stefan, Alina Herescu, Ina Isbasescu, Lia Bugnar, Gianina Carbunariu, Alexandru Berceanu, s.a) dar si de "consacrati" in domeniu, precum: Al. Dabija, Dragos Buhagiar, Lia Mantoc, Al. Tocilescu, Florin Fieroiu, etc. Spectacolele de la la Green Hours si-au castigat de-a lungul anilor un auditoriu din ce in ce mai numeros si un impact pe masura in mass media, atragand tot odata colaborarea a din ce an ce mai multi tineri artisti ai scenei. Dintre acestia, nu putini au debutat sau/si au confirmat in spatiul si in acelasi timp atmosfera neconventionale ale clubului.

Teatrul Luni se auto finanteaza din incasarile clubului Green Hours, fiind practic lipsit de sprijin financiar din afara (cu exceptii punctuale si mai mult decat modice). A avut insa si are sprijin mediatic constant din partea Revistei B-24-FUN si al Radio Bucuresti, si sprijin logistic din partea Grupulu pentru Dialog Social.