Bucuresti

TELUS International Europe şi Asociaţia MaiMultVerde au amenajat Centrul de Servicii Sociale ”Pinocchio” din Bucureşti

TELUS International Europe şi Asociaţia MaiMultVerde au amenajat Centrul de Servicii Sociale ”Pinocchio” din Bucureşti

Detalii stire

Categorie
Stiri social
Modificat
acum 12 luni si 3 saptamani
Vizualizari
654

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Sâmbătă, 27 septembrie, 300 de voluntari ai companiei TELUS International Europe, voluntari ai Asociaţiei MaiMultVerde, jurnalişti şi bloggeri s-au adunat pentru a amenaja interiorul şi exteriorul Centrului de Servicii Sociale ”Pinocchio” din Bucureşti. Acţiunea face parte din campania internaţională TELUS Day of Giving prin care angajaţii TELUS şi TELUS International aleg să susţină o anumită cauză comunitară prin voluntariat, să se implice în comunitatea în care trăiesc şi îşi desfaşoară activitatea.

Pentru a doua ediţie a campaniei TELUS Day of Giving în România, compania TELUS International Europe, în parteneriat cu Asociaţia MaiMultVerde, a ales să sprijine Centrul de Servicii Sociale ”Pinocchio” din Sectorul 1 al Capitalei. Centrul este destinat copiilor străzii şi asigură internarea în regim de urgenţă pentru fete şi băieţi cu vârste cuprinse între 3 şi 18 ani, aflaţi în situaţii de abandon, abuz sau neglijare.

Acţiunea a avut drept scop îmbunătăţirea condiţiilor în care trăiesc cei 50 de copii din Centrul de Servicii Sociale ”Pinocchio”. Voluntarii din Bucureşti şi Craiova, cărora li s-au alăturat preşedintele TELUS International, Jeffrey Puritt, ambasadorul Canadei în România, E.S. Dna Joanne LEMAY, au amenajat atât spaţiul din curtea centrului, cât şi interiorul clădirii. Aceştia au montat un foişor din lemn pentru petrecerea timpului liber, au plantat puieţi de arbori şi arbuşti, au amenajat spaţiul verde şi au renovat echipamentele şi locul de joacă. În interior, voluntarii au zugrăvit şi reparat pereţii dormitoarele şi holurilor, trasnformând centrul, locul pe care aceşti copii îl numesc ”acasă” într-unul mai plăcut. De asemenea, sala multimedia a fost dotată cu cinci calculatoare şi mobilierul aferent.

”Este remarcabil ce putem realiza atunci când suntem împreună şi hotărâm să facem o schimbare. Tot ceea ce trebuie făcut este să recunoşti cât de important este să dai ceva înapoi comunităţii şi să schimbi lumea ajutându-i şi pe alţii să aibă aceleaşi şanse la o viaţă mai bună. De fiecare dată când particip la un eveniment similar acestuia, îmi amintesc că suntem responsabili, ca oameni, să transformăm lumea într-un loc mai bun”, a declarat Jeffrey Puritt, preşedintele TELUS International.

Mai bine pentru natură înseamnă, de fapt, mai bine pentru oameni. Este ceea ce facem la MaiMultVerde din 2008 încoace, ajutăm oamenii să se simta bine în natură şi - ca în cazul de faţă - aducem un strop de natură celor care au nevoie de ea”, a declarat Doru Mitrana, director al Asociaţiei MaiMultVerde.

La finalul zilei, copiii s-au alăturat voluntarilor, bucurându-se de transformarea pe care a suferit-o centrul, locul pe care ei îl numesc ”acasă”, şi de cadourile pe care le-au primit. Deşi evenimentul a durat doar o zi, spiritul voluntariatului va continua să rămână în sufletul voluntarilor, aceştia continuând să se implice în activităţile pe care compania le organizează de-a lungul anului.

http://www.maimultverde.ro/