Bucuresti

Teodor Baconschi conferentiaza la Institutul Cervantes din Bucuresti

Detalii

Categorie
Manifestari culturale
Modificat
acum 8 luni si 1 saptamana
Vizualizari
120

Reprezentari

DataOraLocatie
Sambata 26 ianuarie 201916:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Teodor Baconschi conferențiază la Institutul Cervantes din București

Sâmbătă, 26 ianuarie, începând cu ora 16.00, la Institutul Cervantes din București, omul de cultură Teodor Baconschi susține o conferință ce se anunță excepțională.
Fost ministru al afacerilor externe, autor a numeroase cărți de eseu și antropologie religioasă, nume deja clasicizat al spațiului nostru public, Teodor Baconschi va conferenția despre un personaj deopotrivă de interesant. Este vorba de romancierul francez Jean d'Ormesson, a cărui savuroasă autobiografie a fost tradusă recent și în limba română (Frumoasă a fost această viață. Totuși, la editura Baroque Books & Arts). Prelegerea va pleca și se va întoarce la această lucrare, în încercarea de a schița portretul uneia dintre marile figuri ale literelor galice din secolul XX. După conferință, Teodor Baconschi va discuta despre carte cu gazda evenimentului, Alex Păun.

Intrarea publicului este liberă, dar cei interesați să participe trebuie să-și anunțe intenția la adresa info@calderon.at.

Conferința „Jean d'Ormesson față în față cu el însuși“, susținută de scriitorul și diplomatul Teodor Baconschi, este o inițiativă a Societății Calderon. Înființată în septembrie 2013, societatea organizează întâlniri cu mari personalități ale vieții publice românești, un club de lectură, cursuri de formare intelectuală. Cele peste 100 de evenimente Calderon de până acum au avut invitați de talia unor Maia Morgenstern, Dan C. Mihăilescu, Radu Paraschivescu, Mihail Neamțu, Sorin Alexandrescu, Carmen Mușat, Marius Constantinescu, Eugen Ciurtin, Smaranda Bratu Elian, Sorin Antohi, Mircea Flonta, Sorin Lavric, Călin-Andrei Mihăilescu.