Bucuresti

Tic Pitic – Zilele Small Size

Detalii eveniment

Categorie
Evenimente parinti si copii
Modificat
acum 1 luna si 5 zile
Vizualizari
452

Reprezentari

DataOraLocatie
Vineri 29 ianuarie 2016 - Duminica 31 ianuarie 2016

Voteaza & Distribuie

Prezentare eveniment

TIC PITIC – ZILELE SMALL SIZE

Eveniment găzduit de Centrul Național al Dansului București
Artele nu țin cont de vârstă, ci de curiozitate! Teatrul Ion Creangă organizează, în perioada 29-31 ianuarie, cea de-a doua ediție a TIC PITIC – Zilele Small Size, un eveniment dedicat celor mai tineri spectatori: copiii cu vârsta cuprinsă între 0 și 6 ani. Derulat cu scopul de a promova importanța și beneficiile Educației Timpurii prin teatru, TIC PITIC propune povești senzoriale croite pe măsura celor mici, dar și activități conexe, dedicate adulților.

Timp de trei zile, sala de spectacol a Centrului Național al Dansului București – gazda evenimentului – se va transforma într-un spațiu al imaginației și bucuriei. Tinerii exploratori cu vârsta cuprinsă între 3 și 6 ani vor călători pe planete îndepărtate („De-a Micul Prinț”), vor lua lecții de zbor și dans în lumi închipuite („Zbor prin povești”) și vor porni în aventuri alături de cei mai curajoși iepurași („Fără frică”). Pentru micuții cu vârsta sub 3 ani, programul include o producție invitată – „Mic sau Mare?”, spectacolul fiind susținut de Trupa Arcadia – Teatrul Regina Maria din Oradea.

Însă nu doar copiii vor avea parte de surprize, ci și părinții, care sunt invitați sâmbătă, 30 ianuarie, ora 11.00, să participe la conferința „Cât de mult e prea mult? Educația – între dorințele părinților și nevoile copiilor”. Moderată de psihoterapeutul Cătălina Hetel, conferința se desfășoară cu participarea psihologului Anca Ganciu, specialist în psihoterapie familială. Părinții sunt încurajați să participe la conferință împreună cu copiii lor, pentru aceștia fiind organizat în regim gratuit atelierul „Făină, apă, sare ce să fie oare?”.

Totodată, în premieră în cadrul TIC PITIC, Teatrul Ion Creangă organizează un workshop pentru artiști. Programat vineri, 29 ianuarie, cu începere la ora 11.00, workshopul „Teatrul pentru copii între 0 și 6 ani – un punct de plecare” este susținut de actorii Carmen Palcu Adam și Voicu Hetel și se adresează tinerilor artiști interesați să dezvolte competențe specifice în domeniul artelor spectacolului pentru copii.

Evenimentul Zilele Small Size se înscrie în activitatea extinsă a proiectului internațional Small Size, performing arts for early years, finanțat în cadrul Programului Europa Creativă 2014-2018. Evenimentul anual, organizat în ultimul weekend din luna ianuarie, a avut loc pentru prima dată în 2015, în numeroase orașe din lume (din Helsinki până în Madrid, din Londra până în Salzburg, din București până în Mexic). În 2016, activitățile sunt susținute simultan în 30 de teatre, pe 3 continente, pentru a crea un eveniment mondial unic.

Filtre eveniment

Tip evenimente copii: festivale