Bucuresti

Top 3 cartiere bucureştene, căutate de investitori

Top 3 cartiere bucureştene, căutate de investitori

Detalii stire

Categorie
Stiri economie
Modificat
acum 5 luni si 3 saptamani
Apartine de
DWF
Vizualizari
142

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Primul criteriu în alegerea unei investiţii imobiliare, în afară de cel legat de preţ, este localizarea. De acest aspect ţin cont atât cumpărătorii, care se orientează să fie cât mai aproape de serviciu, cât şi dezvoltatorii, care încearcă să ridice clădiri rezidenţiale în apropierea marilor spaţii de birouri.

Până în urmă cu câţiva ani, zona Barbu Văcărescu – Floreasca atrăgea, în special, corporatişti care urmăreau să scurteze timpul pierdut cu naveta casă-serviciu. Între timp, s-au adăugat alte trei zone pe harta cartierelor atractive pentru investitorii imobiliari.

Aviaţiei


Infrastructura ajută cel mai mult la dezvoltarea unei zone, iar zona de nord a Bucureştiului nu duce lipsă de investiţii. Cartierul Aviaţiei a fost ferit de sistematizarea muncitorească din perioada comunistă, apropierea de zona prezidenţială Primăverii şi a ambasadelor determinând o selecţie riguroasă a locuitorilor, în special din forţele de ordine şi aeriene, după cum o arată şi numele. Când casele au fost dărâmate pentru a face loc blocurilor, arhitecţii au proiectat clădiri de doar 3 sau 4 etaje, rezultând un peisaj cu adevărat aerisit. În ultimii ani, investiţiile în zonă nu au vizat ansambluri rezidenţiale, ci clădiri de birouri.

Prezenţa staţiei de metrou Aurel Vlaicu şi finalizarea pasajului Pipera facilitează accesul la serviciu pentru mulţi angajaţi din clădirile de birouri dezvoltate masiv în cartier. Dacă vrei să deschizi sau să îţi relochezi afacerea într- unul dintre cartierele-etalon pentru business ale capitalei, găseşte pe Real24 spaţii de închiriat birouri din zona Aviaţiei.

Regie


Argumentul infrastructurii este valabil şi pentru una dintre cele mai noi zone de business din Bucureşti. Cartierul Regie, din vestul capitalei, este unul dintre cele mai mici, însă are avantaje uriașe. În primul rând Pasajul Basarab, ridicat între Politehnica şi Grozăveşti, care ajunge până aproape de Piaţa Victoriei. Apoi, cele două stații de metrou, Politehnica și Grozăvești. Un alt avantaj al zonei este dat de potenţialul recrutării forţei de muncă datorită prezenţei campusurilor Universităţii şi Politehnicii.

Și, dacă până de curând, zona rezidenţială se limita la câteva străzi cu case, acum, lucrurile s-au schimbat. Potenţialul zonei a fost observat de dezvoltatori, care au ridicat spaţii de birouri moderne, astfel că firme de succes și-au mutat deja afacerile aici. Pentru cei care doresc să reducă timpul petrecut în trafic cu naveta de acasă la birou există mai multe ansambluri rezidenţiale noi, deja inaugurate sau aflate în fază de construcţie.

Tineretului


Cartierul Tineretului a fost, dintotdeauna, atractiv pentru familiile tinere cu copii. A contribuit la asta staţia de metrou, apropierea de centru şi, mai ales, parcul cu acelaşi nume. Magistrala Nord-Sud, parte a aceleiași sistematizări a statului comunist, a dus la dezvoltarea urbanistică a zonei. Spaţiile de locuit sunt, în mare parte, blocurile construite înainte de 1989. Au rezistat şi câteva străzi cu case, în părţile laterale ale bulevardului Dimitrie Cantemir. Două dintre cele mai apreciate ansambluri rezidenţiale din Bucureşti se află în extremităţile acestui cartier, lângă Parcul Carol, respectiv Delta Văcăreşti.

Clădiri de birouri nu existau până în urmă cu câţiva ani, însă, odată cu dispariţia vechilor fabrici din zona Timpuri Nou, s-au făcut investiţii masive imobiliare în acest segment. Prezenţa unor campusuri universitare private în zonă asigură, de asemenea, posibilitatea recrutării forţei de muncă. Această redefinire a peisajului urbanistic de la aspectul muncitoresc către segmentul corporate a ridicat interesul investitorilor pentru cartier.

Piaţa imobiliară este într-o continuă dezvoltare. Dacă îţi stabileşti criteriile care te avantajează cel mai bine, vei şti în ce zonă a Bucureştiului poţi căuta spaţii rezidenţiale sau de birouri.

Sursa foto: pixabay.com/photos/bucharest-night-romania-lights-4009121/