Bucuresti

Top 5 produse de curățenie care-ți pot face viața mai ușoară

Top 5 produse de curățenie care-ți pot face viața mai ușoară

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 5 luni si 2 saptamani
Apartine de
DWF
Vizualizari
147

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Curățenia de primăvară este provocarea cu care se confruntă an de an toate gospodinele. Presupune destul de mult efort și timp investit pentru a face locuința să arate lună. Din fericire însă, dacă vei folosi produsele și ustensilele potrivite, vei putea face curățenie mult mai repede, mai ușor și mai eficient. Iată care sunt cele mai bune produse, care cu siguranță îți vor face viața mai ușoară și te vor ajuta să faci curățenie în casă în câțiva pași simpli.

1. Racleta și spray-ul pentru geamuri

Spălarea geamurilor se numără printre cele mai dificile părți ale curățeniei generale, pentru că deseori rămân urme pe sticlă sau poate fi dificil să ajungi în anumite zone, mai ales dacă ai geamuri foarte mari. De aceea, este foarte important să ai la îndemână produsele potrivite: un spray special pentru curățarea și degresarea geamurilor și o racletă pentru spălat geamuri.

Această ustensilă se poate atașa de un mâner telescopic, care se reglează pe lungime, astfel încât să poți curăța bine chiar și în locurile mai greu de accesat. Racleta are o margine din cauciuc, care nu zgârie sticla și permite o spălare foarte rapidă și eficientă, fără să lase urme.

2. Mopul profesional

Dacă vrei să cureți rapid podelele, fără să fie nevoie să freci prea mult într-un loc, renunță la mopurile ieftine din magazine. Cumpără un mop profesional, de calitate, care îți va ușura foarte mult munca. În funcție de preferințe, poți alege un mop plat, unul din bumbac, din microfibră, cu peri lungi sau scurți. Aceste mopuri se pot spăla de foarte multe ori, prin urmare nu va trebui să cumperi mereu un alt produs.

O altă soluție eficientă, dar care presupune o investiție mai mare din partea ta, este folosirea unui mop cu aburi, în locul clasicului mop. Acesta este atașat de un aparat care încălzește apa și elimină abur fierbinte, care spală și dezinfectează podelele fără ajutorul altor soluții de igienizat.

3. Detergentul universal

Dacă nu vrei să cumperi un produs special pentru fiecare suprafață în parte, poți investi într-un detergent universal, care poate fi folosit în mai multe scopuri. Este de obicei concentrat, trebuie diluat cu apă și este pe bază de alcool, astfel încât nu doar spală, ci și dezinfectează. Poate fi folosit pe mai multe suprafețe:
  • Ferestre, oglinzi
  • Blaturi
  • Ceramică
  • Obiecte din plastic
  • Podele.

Prin urmare, un produs de acest fel este economic, deoarece folosești o cantitate mică și ai garanția că vei obține suprafețe perfect curate, fără pete și urme. În plus, lasă un parfum foarte plăcut și igienizează.

4. Pămătuful de praf

Un alt produs foarte util pentru curățenie este pămătuful de praf. Acesta poate înlocui vechea cârpă de praf, este mai eficient și mai ușor de folosit, deoarece ajunge și în zonele de deasupra dulapurilor, unde altfel ar trebui să te urci pe un scaun pentru a putea șterge. Poți alege chiar un pămătuf cu mâner telescopic, pentru că acesta se reglează pe lungime și este mult mai practic. Pămătuful are peri lungi, speciali, care rețin praful, astfel încât vor lăsa suprafețele perfect curate. Tot ce trebuie să faci este să scuturi apoi pămătuful pe geam sau să îl speli, dacă este foarte murdar.

5. Setul de lavete

Un set de lavete este esențial pentru o curățenie eficientă. Ideal ar fi să ai un set complet, care să includă mai multe tipuri de lavete: umede și uscate, abrazive și moi, pentru diferite scopuri și utilizări. Astfel, lavetele uscate pot fi folosite pentru a șterge geamurile, oglinzile și mobila și trebuie să fie moi, să nu zgârie. De asemenea, este important să fie fabricate dintr-un material de calitate, care să absoarbă bine umezeala și să nu lase urme. Lavetele umede pot fi folosite pentru a curăța diferite suprafețe lavabile: obiectele sanitare, blatul din bucătărie, frigiderul etc.

La rândul lor, lavetele abrazive sunt utile pentru a freca mai eficient suprafețele murdare: cada, chiuveta, masa din bucătărie etc. Desigur, acestea trebuie folosite în combinație cu un produs special pentru curățare (spray sau cremă).

Folosind aceste produse, vei putea face curățenie mult mai rapid și mai simplu, cu mai puțin efort.

Sursa foto: unsplash.com/photos/DJcVOQUZxF0