Bucuresti

Topul zonelor din Bucureşti unde se vor da în folosință birouri până în 2020

Topul zonelor din Bucureşti unde se vor da în folosință birouri până în 2020

Detalii stire

Social links
Categorie
Stiri economie
Modificat
acum 1 luna si 5 zile
Apartine de
ESOP Consulting
Vizualizari
484

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Cele mai multe spaţii de birouri care se vor da în folosinţă, în Bucureşti, în perioada 2018-2020 se construiesc în zona de centru-vest. În total, în zona Orhideea-Politehnică-Tudor Vladimirescu se vor livra 296.000 mp, în proiecte mari de birouri in business park precum Campus 6, Business Garden Bucharest, AFI Tech Park, Orhideea Towers, The Light.

Pe locul doi se află zona Barbu Văcărescu-Floreasca, cu o suprafaţă de birouri estimată pentru livrare de 137.000 mp, în intervalul 2018-2020. În 2019, în această zonă, sunt anunţate a se da în folosință proiectele de birouri Equilibrium, Globalworth Campus Building C și Oregon Park –Building C.

„Cele mai multe clădiri de birouri se vor livra în zona de centru-vest, acolo unde s-a realizat în acest an şi cel mai mare volum de pre-închirieri. Vor urma livrări cu suprafeţe ridicate, pentru că vorbim în general de proiecte cu faze multiple, situate pe inelul magistralei 1 de metrou. Aceste locaţii au devenit foarte căutate în ultimii ani, pentru că se bucură de o accesibilitate bună, cât şi de facilităţi de parcare rezonabile. De asemenea, zonele s-au dezvoltat constant în ultimii ani cu o infrastructură comercială apreciată de chiriaşii imobilelor de birouri din Bucureşti: mall-uri, galerii comerciale, restaurante, centre medicale, pe lângă facilităţile deja existente – unităţi de învățământ, de la grădiniţe şi şcoli, până la universităţi”, declară Mirela Raicu, manager al Diviziei Birouri Corporate, din cadrul ESOP Consulting l CORFAC International.

Pe al treilea loc, în topul zonelor unde se vor livra cele mai multe birouri, se află zona Expoziţiei, ce reprezintă cel mai nou pol de birouri din Bucureşti, unde se construieşte masiv şi unde se fac multe tranzacţii de terenuri, atât pentru birouri, cât şi pentru rezidenţial.

Primele birouri vor fi disponibile începând cu 2019, când se aşteaptă livrarea clădirilor 1 şi 2 în proiectul Expo Business Park, clădiri de birouri de clasă A. Clădirea numărul 3, prima care va fi gata, va fi ocupată integral de ING, iar a doua clădire Expo Business Park are şi ea un grad mare de ocupare. City Rose Park 1, principalul concurent al acestui proiect, din zona Expoziției, va livra primele spații de birouri începând din 2020. În total, în zonă se vor construi 94.000 mp de spații de birouri de calitate superioară.
Pe al patrulea loc se află zona ultracentrală a Bucureştiului, unde în acest an se vor face cele mai importante livrări. Până la sfârşitul acestui an se vor livra şi clădirile de birouri DayTower și Unirii View, amândouă situate în zona Unirii, care revine astfel în atenția marilor companii, datorită accesului uşor şi a numărului mare de facilități urbane.

Circa 23.500 angajați se vor muta în birouri noi până la sfârşitul acestui an, în spaţii de clasă A, care au o suprafață totală de 224.000 mp. Ritmul de livrare a noilor clădiri de birouri în Bucureşti este mai mare în a doua parte a acestui an, decât în prima parte a anului, 84% din aceste spații urmând a se deschide până în luna ianuarie 2019, potrivit unei estimări realizate în ultimul raport al companiei ESOP Consulting l CORFAC International.