Bucuresti

Tort cu glazura de ciocolata raw

Detalii

Categorie
Retete culinare
Modificat
acum 3 ani si 11 luni
Vizualizari
1022

Voteaza & Distribuie

Descriere

Nu stiu de ce se nimereste, mai mereu, sa fiu tentata sa postez retete de dulciuri. Poate din cauza ca imi plac mie, personal, foarte mult, poate din cauza ca un fel de mancare oarecare sau o salata, e mult mai la indemana oricui sa faca, sau poate din cauza sunt atat de multe combinatii si iti poti folosi atat de bine imaginatia, incat doresc sa impartasesc cu toata lumea.

Dupa cum v-am obisnuit deja, aceasta reteta e facuta din ingrediente crude, nu am procesat niciunul dintre ele termic, nu am adaugat niciun aliment de origine animala si nici zahar sau indulcitori artificiali. Aceasta formula este cea corecta pentru momentele in care dorim sa “trisam” in dieta noastra. Este o alternativa sanatoasa si delicioasa la dulciurile traditionale, pline de colesterol si grasimi saturate.

Dar sa nu mai lungim vorba, ci sa trecem la gatit :)

Ingrediente (pentru blat):

  • 200 gr migdale (nuci/alune) hidratate minim 8 ore (sau pulpa de la laptele de migdale/nuci/alune)
  • 3 linguri tarate de Psyllium
  • 2 linguri pudra de roscove (karob)
  • miere sau sirop de agave (dupa gust)
Ingrediente (pentru crema):

  • 200 gr caju (hidratat minim 4 ore)
  • 3 linguri unt de cocos topit
  • sucul de la 3 portocale
  • 2 lingurite coaja de lamaie rasa
  • miere sau sirop de agave (dupa gust)
Ingrediente (pentru glazura):

  • 2 linguri unt de cacao topit pe baie de abur (sau unt de cocos)
  • 4 linguri pudra de roscove (karob)
  • miere sau sirop de agave (dupa gust)
Mod de preparare

Punem treptat ingredientele pentru blat in robotul de bucatarie (chiar si in blender se pot mixa), le mixam bine, pana devine o pasta omogena. Daca doriti sa ii dati forma ovala cum am facut eu, trebuie sa alegeti un bol cu fundul rotunt, in care sa puneti o folie alimentara. Presati apoi compozitia in bol. Puteti folosi si un inel culinar cu fund detasabil. Punem compozitia la congelator pana preparam crema.

Punem ingredientele pentru crema treptat in blender si le mixam foarte bine, pana cand devine o pasta moale. Scoatem blatul din congelator, si turnam crema peste. Lasam la congelator pentru minim 1 ora. Daca nu aveti rabdare, la fel ca si mine, puteti incerca din cand in cand sa vedeti daca s-a intarit crema. Cand s-a intarit, scoatem usor tortul din forma cu ajutorul foliei alimentare pe care am pus-o pe fundul bolului (sau inelului culinar) si il asezam pe o farfurie intinsa, astfel incat forma rotunjita sa fie deasupra.

Pentru glazura topim untul de cacao pe baie de abur, punem pudra de roscove si indulcitorul ales si amestecam cu o lingura. Compozitia va fi destul de lichida, dar odata ce o punem peste tort se va intari. Punem, asadar, cu ajutorul unui linguri glazura peste tort astfel incat sa acoperim toata suprafata. La final putem orna cu fulgi de migdale sau cocos.

Enjoy :)

Ati vazut ce usor se face? O sa va indragostiti de acest desert, pentru ca puteti sa va jucati cu nenumarate combinatii. In loc de portocale, putem pune menta sau visine, sau capsuni, sau ce avem prin frigider. Totul tine de imaginatia noastra.

Reteta preparata de Razvana Popa.