Bucuresti
Fara poza

Tort raw de ananas

Detalii

Categorie
Retete culinare
Modificat
acum 1 deceniu si 1 luna
Vizualizari
1222

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Dulciurile sunt slabiciunea mea (sunt convinsa ca nu sunt singura in aceasta situatie). Mi-e foarte greu sa refuz o felie de tort, o prajitura, o ciocolata etc. De aceea, cand am descorpeit dulciurile raw vegane, a fost ceva magnific pentru mine! Mi se parea ca un vis, un miracol! Faptul ca poti sa mananci din cand in cand o prajitura, un tort, chiar si o ciocolata cu ingrediente 100% sanatoase, este absolut minunat!! Sa fim atenti cand se promoveaza ideea ca dulciurile raw vegane nu ingrasa-fals! Daca mananci in fiecare zi, cu siguranta te vei ingrasa. Frumusetea acestor dulciuri consta in faptul ca sunt facute din ingrediente sanatoase, grasimi bune, fara faina, fara zahar, fara oua, fara praf de copt si toate celelalte ingrediente necesare pentru unui desert clasic.

Fascinant, de asemenea, este si faptul ca poti sa fii atat de creativ cand vine vorba despre aceste dulciuri. Va spun din experienta mea, absolut orice ispita culinara dulce (si nu numai, dar aste e o alta discutie), are corespondent sanatos. De la ciocolata raw la inghetata raw, la cupcackes raw, am incercat toate variantele si de fiecare data sunt impresionata. Lipsa de efort depusa in crearea acestor minunatii, este inca un motiv pentru care voi alege oricand sa fac un desert raw in locul unuia clasic (acest tort l-am facut intre o clasa de kangoo jumps si 3 apeluri telefonice legate de job).

Baza (blatul) acestor torturi se face, de obicei, din pulpa ramasa dupa ce facem laptele vegetal. Fie de migdale, nuci, alune de padure, caju, seminte de floarea sorelui, orice seminte/nuci doriti. Asadar, mai intai va voi spune cum fac acest lapte, iar apoi vom trece la tort.

  • 300 gr migdale (sau orice alte nuci/seminte) crude (hidratate in apa cel putin 8 ore)
  • 10 curmale (hidratate cel putin o ora)
  • jumatate baton vanilie (pe care il taiem pe lung si folosim doar miezul acela negru)
  • 1 litru de apa plata
Se clatesc migdalele si curmalele, se pun in blender, se adauga batonul de vanilie si apa. Se blenduiesc bine- bine, apoi se strecoara fie printr-un tifon. Laptele rezultat se poate pastra in recipient de sticla maxim 3 zile in frigider. Are un gust dulceag si placut. Il puteti folosi in shake-uri de fructe si legume proaspete, il puteti adauga la cafea sau ceai, il puteti incalzi foarte putin (maxim pana la 40 de grade) si adaugati 1 lingurita de pudra de roscove si astfel obtineti un lapte cu ciocolata raw delicios, sau il puteti bea ca atare. Este foarte gustos, are putine calorii, foarte multe fibre, calciu, vitamine etc. As putea sa enumar foarte multe beneficii ale acestui aliment minune, dar cred ca ati inteles ideea.

Cred ca v-am tinut destul pe jar cu reteta asta de tort, asadar cred ca este cazul sa mergem mai departe cu aceasta reteta minune:

Ingrediente:

Pentru blat:
  • pulpa ramasa de la lapte (sau faina de migdale, pe care o puteti gasi in farmaciile naturiste, insa este mai costisitoare si nu ramaneti in urma cumpararii ei nici cu minunatia aceea de lapte)
  • o mana de smochine uscate
  • o mana de prune uscate
  • 1 lingura miere
Se taie coditele smochinelor si se adauga in robotul cu lama S impreuna cu prunele uscate. Se mixeaza pana devine compozitia respectiva mai pastoasa. Se adauga si pulpa de nuci si lingura de miere. Se mixeaza pana compozitia devine una omogena. Se pune totul intru-un inel culinar cu fundul detasabil, se preseaza cu o lingura de lemn si se niveleaza frumos si se da la congelator pana preparam crema.

Pentru crema:
  • 1 ananas mare (sau 2 micuti) foarte copt
  • 3 linguri de tarate de psyllium
  • sucul de la o jumatate de lamaie
  • 1 lingura miere
Ananasul curatat, impreuna cu sucul de lamaie se adauga in blender si se blenduieste bine pana devine suc. Se adauga apoi mierea si taratele de psyllium si se mai blenduiesc putin impreuna. Turnam compozitia peste blat si dam totul la frigider pentru o ora. Si gata! Asta a fost tot!

Este un desert foarte usor, foarte bun si satios. Chiar vi-l recomand si astept si feedback-ul vostru!

Enjoy!

Autorul articolului: Razvana Popa
Fara poza