Bucuresti

Tot ce trebuie să știi despre scutul de motor metalic

Tot ce trebuie să știi despre scutul de motor metalic

Detalii stire

Categorie
Stiri auto / moto
Modificat
acum 5 luni si 1 saptamana
Vizualizari
223

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Motorul este cea mai importantă piesă auto. Odată defectat, cheltuielile cu reparațiile sau înlocuirea acestuia îți vor da peste cap bugetul, uneori fiind mai ieftin să îți cumperi o mașină nouă decât să recondiționezi motorul vechi, afectat. Un scut auto este protecția de care motorul și celelalte componente auto aflate în proximitatea acestuia au nevoie pentru a rezista cât mai mult timp în contact cu factorii externi. Acest tip de componentă auto te va ține departe de service-uri și te va ajuta să te bucuri de călătorii fără peripeții. Dacă nu ești convins de importanța unui scut de motor metalic, am pregătit pentru tine toate informațiile de care ai putea avea nevoie pentru a cunoaște atât avantajele utilizării unei astfel de piesă auto, cât și modelul potrivit pentru mașina pe care o conduci.

Scut de motor metalic - avantaje

Așa cum îi spune și numele, scutul metalic va proteja motorul și piesele din preajma acestuia de praful prezent pe carosabil, care ajunge în timp să provoace coroziuni ale componentelor auto. În timpul iernii, când materialul antiderapant compus din sare și nisip este împrăștiat pe șosele, acesta poate intra în contact cu piesele mașinii tale, provocând apariția ruginii. Scutul de motor va opri pătrunderea acestor impurități, iar mașina ta va putea funcționa în parametri normali.

De asemenea, scutul de motor va fi cel care va proteja mașina de eventualele defecțiuni cauzate de trecerea autoturismului peste o groapă din carosabil, o bordură înaltă sau o piatră. La fel de importantă este și izolarea fonică a motorului, realizată tot cu ajutorul unui scut din metal, care nu doar că va reduce mult din zgomotul produs la deplasare, dar va ajuta la și o rulare mai bună a motorului pe o perioadă mai mare de timp.

Scut de motor din plastic vs. scut de motor din metal

Deși tentația de a cumpăra un scut din plastic s-ar putea să fie una mare, noi îți recomandăm să faci o comandă de scut de motor metalic, pentru că vei investi mult mai eficient. Așa cum bine știi, plasticul este mult mai puțin rezistent decât metalul, iar asta îi oferă o durată de viață mai lungă scutului din oțel. Mai mult decât atât, un scut din metal va putea fi recondiționat cu ajutorul unui aparat de sudură, într-un service auto, în timp ce un scut din plastic rupt trebuie înlocuit.
Alege eficient și cumpără un scut auto rezistent pentru o perioadă mai mare de timp!

Scutul de motor - cât cântărește?

Greutatea unui scut de motor depinde de modelul mașinii pe care o conduci. În general, scuturile de motor pot avea între 3 și 7 kilograme, așa că poți fi sigur că nu va afecta în niciun fel capacitatea de funcționare a autoturismului pe care este montat.

Scutul de motor încălzește componentele auto? Deși ar părea că izolează complet componentele mașinii de exterior, scutul de motor permite pătrunderea aerului prin găurile de aerisire cu care este dotat. Astfel, motorul poate realiza reglarea schimbului de temperatură, folosindu-se și de ventilatorul cu care este prevăzut, dar și de termostat.

Cum se montează un scut de motor metalic?

După ce ai cumpărat un scut de motor potrivit pentru mașina ta, îl poți înlocui pe cel vechi. Tot ce vei avea de făcut este să ridici autoturismul cu ajutorul unui cric, asigurându-te că l-ai securizat. Folosește proptele pentru a menține nivelul dintre mașină și sol. Scoate scutul vechi, pe care îl găsești de cele mai multe ori prins de șasiu, și folosește aceeași metodă de prindere pentru a-l monta pe cel nou. Verifică stabilitatea acestuia și coboară mașina de pe cric.

Cât costă un scut de motor metalic?

În funcție de modelul mașinii pe care o conduci, prețul pentru un scut de motor metalic poate varia între 250 și 600 lei, o sumă infimă, dacă este să o compari cu cea pe care ar trebui să o achiți pentru reparațiile necesare în cazul unei defecțiuni la motor. Dacă nu vrei să te implici în demontarea scutului vechi și montarea celui nou, la costul total ar trebui să adaugi și prețul manoperei, care diferă în funcție de zona orașului și de notorietatea mecanicului la care îți dorești să execuți schimbul.

Protejează motorul mașinii tale și restul componentelor auto, montând cât mai curând un scut metalic.

Sursa foto: https://pixabay.com/ro/photos/mun%C8%9Bi-%C8%99osea-asfalt-panorama-3726553/