Bucuresti

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara avand o experienta de aproape 21 de ani in chirurgia estetica. Incepand din anul 2009 clinica isi desfasoara activitatea intr-un spital ultramodern.
https://www.brol.ro

Tratamente moderne, minim invazive, pentru bolile de inimă

Tratamente moderne, minim invazive, pentru bolile de inimă

Detalii stire

Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 1 an si 3 luni
Apartine de
DWF
Vizualizari
464

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Afecțiunile cardiovasculare reprezintă principala cauză de mortalitate la nivel mondial. Din păcate, stilul de viață sedentar, stresul și dieta dezechilibrată cresc riscul apariției acestor boli. Fumatul, obezitatea și alimentația bogată în grăsimi afectează în timp vasele de sânge, determinând depuneri de plăci de aterom pe artere.

Astfel, pot să apară hipertensiunea arterială și alte afecțiuni cardiace. Multe boli de inimă se manifestă destul de târziu, iar apariția simptomelor corespunde deseori cu un stadiu avansat al afecțiunii sau chiar cu declanșarea unor complicații, precum infarctul miocardic. Din fericire, există proceduri moderne, minim invazive, care pot fi folosite pentru tratarea acestor afecțiuni.

Simptomele bolilor de inimă

Atunci când se manifestă, simptomele afecțiunilor cardiace includ:

  • Oboseală excesivă, în special la efort
  • Dureri în piept
  • Amețeli
  • Palpitații
  • Stări de leșin
  • Dificultăți de respirație.

La primele semne de acest fel, trebuie să mergi la un medic cardiolog, pentru consultație. El va măsura tensiunea arterială, îți va lua pulsul și va face o electrocardiogramă, ca să observe cum funcționează inima. Uneori, medicul poate recomanda și o ecografie cardiacă sau o ecografie Doppler, pentru a vedea dacă există anomalii la nivelul mușchiului cardiac sau dacă vasele de sânge sunt blocate. În funcție de diagnostic, specialistul cardiolog poate recomanda tratament medicamentos, regim alimentar sau anumite proceduri minim invazive. Iată care sunt cele mai folosite.

Cele mai folosite tratamente minim invazive

1. Angioplastia coronariană

Procedura este indicată pentru a lărgi arterele inimii, care au fost îngustate sau blocate de plăci de aterom sau depuneri de calciu și colesterol. Angioplastia cu stenturi coronariene se realizarea ca o continuare a coronarografiei și are ca scop revascularizarea arterelor coronare blocate.

Intervenția este realizată de către un medic specialist și presupune realizarea unei puncții la nivelul arterei femurale, pentru a fi montată o teacă sterilă (un tub mic de plastic). Prin această teacă se va ghida un caterer (o sondă subțire, prevăzută în vârf cu balon și/sau stent) până la nivelul arterelor coronare. Aici va fi injectată substanță de contrast, pentru a se observa circulația sângelui. În locurile unde se observă îngustări ale arterelor, medicul poate interveni prin dilatarea arterei cu un balon sau prin montarea unui stent.

2. Implantarea unui stimulator cardiac sau a unui defibrilator

Defibrilatorul și stimulatorul cardiac sunt mici dispozitive care se implantează sub piele, la nivelul pieptului, fiind conectate prin fire și electrozi la inimă. Procedura este necesară în caz de aritmie gravă, pentru că aceste mici aparate au ca scop monitorizarea ritmului cardiac și reglarea acestuia, prin emiterea unui impuls electric la nivelul inimii. Defibrilatorul implantabil este utilizat atunci când inima bate prea rapid sau haotic, iar stimulatorul cardiac este recomandat în cazul în care inima bate prea lent.

3. Ablația cu cateter

Procedura este efectuată sub sedare ușoară și anestezie locală, având riscuri minime și o recuperare rapidă. Ablația cu cateter este recomandată pentru a trata diferite tahiaritmii (ritmuri rapide și anormale ale inimii).

Ablația duce la distrugerea celulelor cardiace anormale, care sunt responsabile de generarea aritmiilor. Medicul introduce un cateter prin vasele de sânge, până la nivelul inimii, unde identifică zona anormală și eliberează energie pentru a produce mici leziuni, care distrug țesutul.

Există mai multe metode de ablație: prin radiofrecvență – utilizează unde radio care emit căldură și prin crioablație – utilizează temperaturi foarte scăzute pentru a distruge țesutul afectat.

Toate aceste proceduri moderne, minim invazive, presupun un risc mult mai mic de complicații, sunt mai ușor de suportat și necesită un timp redus de recuperare și de internare.

Sursa foto: pixabay.com/photos/doctor-physician-surgery-operation-79579/

Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal Bucuresti - este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație, cu o experiență de peste 24 ani în domeniu.
https://euro-instal.ro