Bucuresti

Trei piese auto pe care e mai bine să le cumperi de la dezmembrări

Trei piese auto pe care e mai bine să le cumperi de la dezmembrări

Detalii stire

Categorie
Stiri auto / moto
Modificat
acum 11 luni si 3 saptamani
Apartine de
DWF
Vizualizari
207

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Pentru unele piese auto, varianta second-hand este una cât se poate de viabilă. Primul argument pro-dezmembrări este faptul că piesele de origine cu care sunt echipate mașinile din fabrică sunt net superioare componentelor de schimb din piață. În parcurile de dezmembrări ajung autoturisme accidentate doar în anumite zone, o bună parte a pieselor rămânând intacte. Dacă între acestea se regăsesc anumite componente care îți lipsesc, poți achiziționa piese ieftine din dezmembrări în Constanța, la un preț mult mai mic decât în magazinele de profil.

Elemente de caroserie


Piesele ce țin de caroseria mașinii sunt printre cele mai vânate de proprietarii care se orientează spre dezmembrări când vine vorba de înlocuit un element. Principalul avantaj din acest punct de vedere este că atunci când trebuie să schimbi o ușă, capotă sau aripă, poți găsi o mașină „donatoare” având aceeași culoare și aproximativ aceeași vechime. Acest lucru te scutește de alte cheltuieli de vopsire. În plus, o piesă de caroserie nouă se livrează nevopsită, iar aplicarea stratului de culoare va contrasta cu restul mașinii care a dobândit în timp un grad de uzură și mătuire. Atunci când cumperi o piesă de pe o mașină având aproximativ același an de fabricație, echiparea ei pe automobilul tău presupune exclusiv procesul de demontare și montare, aspectul fiind aproape identic.

Faruri

Farurile noi sunt piese de schimb destul de scumpe în varianta originală. Variantele aftermarket, tot noi, sunt o loterie în ceea ce privește sistemul de prindere. Întrucât aceasta este o opțiune low-cost, te poți trezi că produsul nu se potrivește la fix cu mașina ta, iar diferențele sunt foarte inestetice. În plus, nici calitatea nu este aceeași.
Nevoia înlocuirii unui far nu este întotdeauna rezultatul unui accident de mașină. În timp, plasticul se poate mătui, iar oglinda se poate deteriora, slăbind vizibilitatea de la volan. La dezmembrări sau pe site-urile de profil poți găsi faruri dezechipate de pe mașini care nu au avut nicio problemă în partea din față, în stare foarte bună de funcționare. Dacă sunt piese originale, montate pe respectiva mașină încă din fabrică, ai și garanția că produsele sunt de calitate și se vor potrivi perfect cu sistemul de prindere al mașinii tale.

Geamuri

Lunetele, parbrizele sau geamurile laterale sunt piese care pot fi înlocuite cu ușurință din dezmembrări. Astfel de piese de origine sunt foarte scumpe, în timp ce variantele low-cost din magazine nu sunt produse de cea mai bună calitate. Principalul motiv pentru apelarea la geamuri originale demontate de pe același model de mașină ca aceea pe care o conduci este garanția potrivirii și a randamentului oferit. În cazul lunetelor, sistemul de încălzire este vital în sezonul ploios și în cel rece. Parbrizele trebuie să se dezaburească ușor și să nu rețină grăsimi sau impurități. În cazul geamurilor laterale, trebuie să ai vizibilitate indiferent de momentul zilei, de sezon sau de condițiile meteorologice.

Avantajele elementelor de caroserie preluate la culoare din dezmembrări se regăsește într-o oarecare măsură și în cazul geamurilor. Dacă ai o mașină cu geamuri ionizate din fabrică, poți găsi același model cu același tip de geamuri, care se va potrivi perfect cu celelalte. Altfel riști să montezi un singur geam transparent în pereche cu altele ionizate.

Popularitatea de care se bucură atât parcurile de dezmembrări, cât și magazinele online de profil este o dovadă a preferințelor românilor pentru această alternativă. Înlocuirea componentelor cu piese de origine este foarte costisitoare, de aceea achiziția de piese originale second-hand înseamnă un raport foarte bun calitate-preț. În cele mai multe cazuri, dacă nu ești specialist, mecanicul care se ocupă de întreținerea mașinii tale te va îndruma către cea mai bună soluție pentru înlocuirea fiecărei piese în parte.


sursa foto: https://pixabay.com/photos/junkyard-scrap-metal-broken-rust-1501245/