Bucuresti

Turcii şi tătarii din Dobrogea: Amintiri

Detalii expozitie

Categorie
Expozitii
Modificat
acum 5 ani si 6 luni
Apartine de
Muzeul Taranului Roman Bucuresti
Vizualizari
274

Voteaza & Distribuie

Prezentare expozitie

Turcii şi tătarii din Dobrogea: Amintiri

Expoziție de fotografie din arhive de familie

20 noiembrie – 7 decembrie 2014, Școala Satului

Institutul pentru Studierea Problemelor Minorităților Naționale din Cluj Napoca, în parteneriat cu Muzeul Național al Țăranului Român, organizează expoziția Turcii și tătarii din Dobrogea. Amintiri.

Vernisajul va avea loc în ziua de 20 noiembrie 2014, ora 16.30, la Școala Satului de la Muzeul Național al Țăranului Român.

Expoziția conține 32 de fotografii provenind din colecții personale ale membrilor celor două comunități, turcă și tătară, din Dobrogea.

Tema expoziției, după cum o sugerează și titlul, este o istorie în imagini a celor două comunități, așa cum se regăsește în arhivele de familie – practic, o istorie a vieții private a unor destine de familie sau individuale care, fiecare în parte, surprind evenimente, perioade așa cum au fost ele trăite de membrii comunității. Fotografiile redau momente din viața de familie a celor două comunități – nuntă, circumcizie, înmormântare – dar și aspecte care țin de cultura, religia și modul de petrecere a timpului liber. Din punct de vedere cronologic, fotografiile cuprind segmentul dintre începutul secolului al XIX-lea, până la începutul secolului XX.

Expoziția va putea fi vizitată până pe 7 decembrie 2014, de marți până duminică, între orele 10.00 și 18.00.

Vă așteptăm!

Președinte ISPMN

dr. Istvan Horvàth


Sursa informatii: www.muzeultaranuluiroman.ro