Bucuresti

U R M E - Ilie Boca

U R M E - Ilie Boca

Detalii

Telefon
0748100280
Social links
Categorie
Expozitii
Modificat
acum 2 ani si 6 luni
Vizualizari
195

Voteaza & Distribuie

Descriere

În perioada 10 octombrie-14 noiembrie, Elite Art Gallery în parteneriat cu Galeriile Karo din Bacău vă aşteaptă la expoziţia aniversară a artistului Ilie Boca, intitulată „Urme”. Deschiderea oficială a expoziţiei se va ţine pe data de 19 octombrie, ora 18.30. Evenimentului i se alătură chitaristul Mircea Oaneș cu un moment muzical de excepție. Conceptul curatorial este semnat de Constantin Țînteanu și propune un registru pictural marcat de nevoia de exploarare a văzutului, de analiza conștientă a trecutului și de meditație asupra condiției de artist. Într-o formulă retrospectivă, expoziția reunește lucrări încărcate de adevăr, purtătoare de memorie și posibil.

„Îmi număr zilele cu pensula". Urme șterse, poate pierdute, prezente doar în memoria locului, la vedere sau ascunse în adâncul sufletului.
"Depinde de noi, în mare măsură, ca să facem ceva și să ne acoperim timpul care ni s-a dat cu lucruri în care credem și în care ne putem dezvălui, așa ne plătim felul nostru de a fi și de a ne arăta lumii" mărturisește Ilie Boca. Domnia sa crede în posibil, pășind pe urmele sale, noi de asemenea. Expozitia aniversară "Urme", rod al colaborării dintre EliteArt Gallery și Galeriile Karo nu își propune doar să omagieze un mare artist, dorește în primul rând să demonstreze că urmele lăsate de acesta sunt adânci și durabile”. Constantin Țînteanu, Curator

Ilie Boca s-a născut în județul Suceava (com. Botoșana), la 21 februarie 1937. Absolvent al Institutului de Arte Plastice “Nicolae Grigorescu” din București, la clasa maestrului Alexandru Ciucurencu, artistul se remarcă de-a lungul carierei printr-o activitate prolifică. Stabilit la Bacău, pictorul punctează un parcurs artistic fructuos, marcat de o inepuizabilă forță creatoare. Ilie Boca este unul dintre acei artiști români care au reușit să marcheze semnificativ traseul picturii contemporane românești. Oscilând, de-a lungul vieții, între pictura figurativă și cea abstractă, Ilie Boca s-a dovedit a fi un reprezentant de seamă al peisajului dar și un fin interpret al lucrurilor nevăzute, imperceptibile, paralele realității imediate, lucruri pe care a încercat, mereu, să le aducă pe pânză.Ilie Boca, artist care în lunga lui carieră a deschis aproape o sută de expoziții personale (dintre care aproape o cincime în afara granițelor României), artist care a participat la câteva zeci de expoziții colective și a câștigat nenumărate premii și burse, este, și în prezent, neobosit în demersul lui plastic și inepuizabil în morfologia și sintaxa vizuală pe care le cercetează.

Expoziția va fi deschisă publicului în intervalul 10 octombrie - 19 noiembrie 2017, la Elite Art Gallery, Piaţa Naţiunilor Unite, nr. 3-5, bl. B2, parter, București