Bucuresti

Ulei de masline, masline Client Gold

Detalii

Web
http://www.evianatural.ro/ulei.htm
Categorie
Produse drogherie
Modificat
acum 1 an si 1 luna
Apartine de
EviaNatural
Vizualizari
472

Voteaza & Distribuie

Descriere

Ulei de masline extravirgin - provine de la prima presare a maslinelor si este considerat uleiul de masline de cea mai buna calitate, cu o aroma perfecta si o aciditate echilibrata.

Uleiul extravirgin, nerafinat şi fără adausuri de substanţe chimice este cel mai indicat pentru consum. Are cele mai bune efecte terapeutice, iar în alimentaţie este foarte hrănitor, ideal pentru prăjit, deoarece are un punct de ardere (de fum) la 2100 C, mult mai ridicat decât temperatura obişnuită de prăjire în untură sau în alt ulei vegetal (1800 C). Din acest considerent, uleiul extravirgin de măsline nu poate deveni toxic prin descompunere termică, ceea ce a determinat pe vechii greci să-l considere cheia longevităţii şi a păstrării integrităţii mentale.

Specialiştii au descoperit că acizii graşi nesaturaţi şi monosaturaţi, care reprezintă circa 75% din compoziţia uleiului, sunt similari cu cei prezenţi în laptele matern, ceea ce explică de ce uleiul de măsline previne aparitia cancerului

Homer il numea aurul lichid. Efectele pe care le are asupra sanatatii se datoreaza continutului ridicat de acizi grasi mononesaturati si substante antioxidante. Studiile au aratat ca uleiul ofera protectie impotriva bolilor de inima, este foarte bine tolerat de stomac si ajuta la combaterea ulcerului si a gastritei. S-a demonstrat ca la oamenii care consuma aproximativ 25 ml (cam 2 linguri) de ulei de masline in fiecare zi, timp de o saptamana, se observa o reducere considerabila a colesterolului si un nivel ridicat al compusilor antioxidanti din sange. Cercetatorii spanioli recomanda includerea acestui ulei in dieta zilnica pentru prevenirea cancerului de colon iar cei din Chicago afirma ca dieta mediteraneeana, bogata in ulei de masline, reduce riscul aparitiei cancerului la san.

Uleiul de masline contine polifenoli, vitamina E si alti antioxidanti, substante care constituie conservantii naturali ai uleiului. Antioxidantii diminueaza aparitia peroxizilor. Astfel se incetineste procesul natural de oxidare si rancezire a uleiului.

Printre acesti antioxidanti naturali au fost identificati compusi care ajuta la mentinerea unei vieti sanatoase. Ei absorb radicalii liberi si se pare ca au un efect benefic asupra sistemului cardiovascular si afectiunilor canceroase, lucru intarit de speranta ridicata de viata a locuitorilor Greciei.

Încă din Antichitate, Hipocrate, părintele medicinii, recomanda măslinele pentru vindecarea ulcerelor, iar sucul stors din fructele proaspete, neconservate, era indicat pentru tratarea multor boli cronice. În plus, în Grecia Antică se credea că măslinele mâncate cu sâmburi pot contribui la mărirea potenţei sexuale şi a fertilităţii feminine.

Cercetările actuale au demonstrat multiple proprietăţi terapeutice ale măslinelor: digestive, cicatrizante, vermifuge, astringente, febrifuge, nutritive, condimentare şi emoliente.

Fructele proaspete sunt foarte amare, iar pentru a schimba gustul sunt marinate in apa sarata sau pur si simplu acoperite cu sare pret de mai multe saptamani ( 40 zile).

Un alt proces, care dateaza din epoca romana, este de a spala fructele intr-o solutie de lesie inainte de marinare. Dupa ce gustul amar dispare, maslinele pot fi preparate in nenumarate feluri, si fiecare sat din zona mediterana are retetele sale. Maslinele pot fi marinate cu diverse arome, pot fi incluse in mii de retete, iar pietele din Grecia si nu numai ofera curiosilor zeci de specialitati traditionale.


Sursa informatii: www.evianatural.ro