Bucuresti

Un adevarat manifest al spiritului liber: Sa alergi sau sa mori, de Kilian Jornet

Un adevarat manifest al spiritului liber: Sa alergi sau sa mori, de Kilian Jornet

Detalii

Categorie
Stiri Cultura
Modificat
acum 4 ani si 4 luni
Vizualizari
488

Voteaza & Distribuie

Descriere

Un adevarat manifest al spiritului liber: Sa alergi sau sa mori, de Kilian Jornet

• „Sa alergi sau sa mori este jurnalul unui campion, o filosofie de viata si o lectie pentru noi toti.” (La Vanguardia)

Desemnat in 2014 „Adventurer of the Year” de catre cititorii revistei National Geographic, Kilian Jornet este unul dintre oamenii formidabili ai acestui secol: atlet de exceptie, a trecut unele dintre cele mai dure teste fizice din lume, a strabatut muntele Kilimanjaro mai rapid decit oricine altcineva, a doborit recordurile mondiale in cadrul fiecarei provocari intilnite – si toate acestea cu mult inainte de a implini 25 de ani.

In aceasta saptamina, Editura Polirom publica Sa alergi sau sa mori. Jurnalul unui campion, de Kilian Jornet, in traducere din limba catalana de Marius-Adrian Hazaparu.

Jurnalul sau, in care ne vorbeste despre pasiunea pentru sport, despre frumusetea peisajelor montane si despre cursele dramatice fortate pina la epuizare, este un adevarat manifest al spiritului liber. Redefinind posibilul, Kilian Jornet forteaza in permanenta limitele, uimindu-si concurentii cu conditia fizica si abilitatile sale.

Kiss or kill. Sa saruti sau sa mori. Sa saruti gloria sau mori incercind. Sa pierzi inseamna sa mori, sa cistigi inseamna sa simti.” (Kilian Jornet)

Din cuprins:
Adrenalina numarului de concurs • Competitia nu e totul • Orasul vintului • Intre ape • Triumful simturilor • Sa alergi departe pentru a te regasi • Ai cucerit muntele numai atunci cind ai reusit sa cobori • La ce ma gindesc cind ma gindesc sa alerg?

Kilian Jornet este campion mondial la ultrarunning si schi-alpinism. Nascut in 1987 in Catalonia, a crescut in umbra Pirineilor spanioli. La virsta de cinci ani a urcat Aneto, cel mai inalt virf din Pirinei. Dintre numeroasele lui realizari: cvadruplu campion al circuitului Skyrunner World Series din Europa, a cistigat de trei ori istovitoarea competitie Ultra‑Trail du Mont‑Blanc, iar in 2011 a cistigat cea mai veche cursa de 100 de mile din lume, Western States Endurance Run, din Sierra Nevada (California). A stabilit recorduri de viteza pe mai multe trasee montane din intreaga lume, inclusiv in Kilimanjaro, cel mai inalt virf din Africa. In prezent pregateste un proiect pe termen lung care combina schi‑alpinismul si alergarea si care va include atingerea unor recorduri de viteza pe cele mai inalte virfuri din lume, printre care Aconcagua, Denali si Everest. In 2014, in urma votului a mai bine de 75 de mii de cititori ai revistei National Geographic, a fost desemnat People’s Choice Adventurer of the Year.
www.kilianjornet.cat/en/blog/