Bucuresti

Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal Bucuresti - este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație, cu o experiență de peste 24 ani în domeniu.
https://euro-instal.ro

Ce este un puffer? Cum îl alegem și cu ce avantaje vine la pachet?

Ce este un puffer? Cum îl alegem și cu ce avantaje vine la pachet?

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 4 ani si 2 luni
Vizualizari
563

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Întotdeauna tânjim după sisteme de încălzire moderne, ultra performante, cu un randament de 200%, dacă ar fi posibil. Trebuie menționat că eficiența lor nu depinde întotdeauna de modelul ales, ci și de acesoriile, componentele cu care acesta vine însoțit sau i-ar putea fi atașate ulterior.

În rândul componentelor ce sporesc eficiența unui sistem de încălzire se evidențiază și pufferele. Acestea sunt vase de acumulare utilizate pentru stocarea agentului termic (apa la temperatura aleasă de noi) preparat în diferite sisteme de încălzire precum: centralele pe combustibil solid, dar și cele pe combustibil lichid, sistemele ce folosesc energia solară pentru a da randament, dar și pompele de căldură. În cele ce urmează se vor prezenta mai în detaliu aspectele importante ce definesc un puffer.

Cum funcționează un puffer?

Pufferele, după cum s-a spus și anterior, iau locul unor vase de depozitare a apei calde pentru instalația de încălzire din locuință. Teoretic, sistemele de încălzire funcționează continuu – asigură circulația fără oprire a agentului termic prin toată locuința și au grijă ca temperatura acestuia să nu scadă. Însă, acest lucru vine la pachet cu un dezvantaj: apa fiind reîncălzită la fiecare ciclu, cazanul pierde mult din eficiență, respectiv din energia calorică.

Ce face pufferul aici?

El va prelua într-o oarecare măsură sarcinile sistemului de încălzire. Mai exact, va menține agentul termic în interiorul său, ce se aseamănă foarte mult cu un termos, iar în acest fel sistemul de încălzire nu va mai suferi pierderi excesive de energie calorică, respectiv nu va mai consuma așa mult combustibil.

Mai pe scurt, în prezența unui puffer, lucrurile se vor desfășura în felul următor: centrala termică va încălzi agentul termic la temperatura aleasă de noi. Urmează apoi trecerea sa în pufferul ce îl va menține la o temperatură constantă pentru mult timp, fără să se producă pierderi de căldură sau energie, iar de acolo agentul termic va fi eliberat în circuitul de încălzire al locuinței.

Câte tipuri de puffere există?

Pufferele disponibile pe piață sunt clasificate în funcție de volumul rezervoarelor, dar și de tehnologia pe care o înglobează. Astfel, pufferele pot avea capacități cuprinse între 1.000 și 2.000 de litri de obicei, fiind cele mai comune, cele mai îmbrățișate de publicul român – suficiente pentru a încălzi o locuință ce dispune de sisteme de încălzire cu combustibi solid și cu putere mai mare de 24kW. O altă clasificare se referă la număr de serpentine al sistemelor de încălzire ce pot fi conectate la puffer. Astfel, amintim de puffere fără serpentină sau cu serpentină, puffere cu două serpentine, model tank în tank și puffere cu serpentină și producție ACM.

Cum alegem un puffer?

După cum s-a spus și anterior, cele ce pot depozita între 1.000 și 2.000 de litri sunt suficiente pentru o simplă locuință. Nu avem nevoie de un puffer cu o capacitate mai are atunci când spațiul de încălzit ajunge la temperatura dorită într-un timp foart scurt doar cu ajutorul centralei.
Totodată, nu trebuie să uităm că pufferele arată că niște cilindrii de dimensiuni destul de mari. Asta înseamnă că, înainte de a face o astfel de achiziție, trebuie să avem deja un spațiu pregătit special pentru puffer. El poate fi montat în camera centralei sau chiar în garaj, asta în cazul în care dispunem de suficient spațiu aici.

Avantajele pufferelor

În primul rând, utilizarea unui puffer înseamnă costuri mai mici la factura la gaz. După cum s-a mai spus, el preia o parte importantă din activitatea sistemului de încălzire, deci consumul de combustibil lunar va fi mult mai mic.

Atenție! Randamentul pufferelor este optim atunci când sunt izolate. Astfel de puffere puteți achiziționa de pe Shop Einstal – magazin de bricolaj, renumit pe această linie de profil. Dacă optăm pentru un puffer cu o izolație slabă, sistemul de încălzire nu va prezenta în niciun fel îmbunătățiri, totul fiind doar o risipă de bani.

Un alt avantaj al acestor puffere este faptul că permit conectarea mai multor surse de căldură. În acest fel, dacă vorbim despre o locuință extrem de voluminoasă sau despre o clădire de birouri, ce are nevoie de mai multe sisteme de încălzire pentru un ambient optim, se poate conecta un singur puffer la toate sistemele folosite. Bineînțeles, într-o astfel de situație, volumul pufferului trebuie să fie mai mare de 2.000 litri.

Pentru și mai multe detalii, cei interesați sunt invitați să acceseze shop-einstal.ro.

Autor

  • 0Partener de afaceri

  • eAdvertising este o agenție de marketing online cu focus pe SEO, care dezvoltă campanii la scara largă cu un scop clar: să genereze rezultate de top business-urilor din online, în primele poziții din Google.
  • 0743243306

Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal Bucuresti - este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație, cu o experiență de peste 24 ani în domeniu.
https://euro-instal.ro