Bucuresti

UNDERCLOUD 2015

Detalii

Categorie
Expozitii
Modificat
acum 3 ani si 4 luni
Apartine de
Muzeul Taranului Roman Bucuresti
Vizualizari
352

Voteaza & Distribuie

Descriere

UNDERCLOUD 2015

Luna august este UNDERCLOUD

 

De anul acesta, calendarul se schimbă. După luna lui Cuptor, urmează luna Undercloud. Cel mai prietenos nor se apropie și o sa stea deasupra Bucureștilor intre 22 și 31 august. Timp de zece zile, la Muzeul Național al Țăranului Român o să fie cea mai tare furtună culturală independentă: 33 de spectacole de teatru independent, lansări de carte, conferințe, ateliere.

Soluția pentru o cură adevărată de teatru independent se numește UNDERCLOUD – Festivalul Internațional de Teatru Independent. De 8 ani, la final de vară, apare în București o insulă, pe care timp de 10 zile se respiră oxigen din sursă culturală autentică.

Cele 33 de spectacole și evenimente, care compun ediția a VIII-a a festivalului în perioada 22-31 august, sunt garanția faptului că Muzeul Național al Țăranului Român se transformă în cel mai căutat loc din capitală.

Ediția a VIII-a se desfășoară sub sigla programului european EFFE 2015-2016 - Europe for Festivals. Festivals for Europe, un important certificat internațional atribuit de către Comisia Europeană și Asociația Festivalurilor din Europa. UNDERCLOUD este singurul festival internațional de teatru independent din România care a primit această distincție.

Anul acesta UNDERCLOUD are 3 secțiuni.

Secțiunea Concurs, unde participă 12 spectacole realizate de tineri creatori, care se remarcă prin inovație și originalitate.

Secțiunea Invitați din România formată din spectacole în care joacă actori cu experiență și notorietate care contribuie la susținerea mișcării de teatru independent (Oana Pellea, Marian Râlea, Florin Piersic jr, Marius Manole, Vlad Zamfirescu, Claudiu Bleonț și alții).

Secțiunea Invitați din străinătate propune un focus Republica Moldova, care participă cu trei spectacole ale Laboratorului teatral Foosbook din Chișinău: Sex & Perestroika, Bash și, nu în cele din urmă, Nekrotitanium scris de Mitoș Micleușanu, o producție „Planeta Moldova”. Din Israel vine spectacolul Căderea de Albert Camus, în interpretarea lui Nico Nitai, care va primi Premiul de Excelență UNDERCLOUD 2015. Această montare apare în Cartea Recordurilor și se joacă de 45 de ani.

Selecționerii spectacolelor sunt: Chris Simion – regizor și teatrologii Irina Ionescu și Marius Zarafescu.

UNDERCLOUD 2015 se bucură și de o serie de evenimente conexe susținute de personalități marcante ale teatrului contemporan. Criticul de teatru George Banu își lansează volumele Parisul personal, Casa cu daruri și Japonia, imperiul teatrului (Editura Nemira) și susține o conferință–omagiu pentru omul de teatru Valentin Nicolau, prieten UNDERCLOUD, plecat prea devreme dintre noi. Profesoara Sanda Manu propune un atelier–dialog pentru tinerii artiști.

Alte două momente mult așteptate sunt lansările cărților Omul din care a fost extras răul de Matei Vișniec (Editura Polirom) și Hamlet și nebunia lumii de Octavian Saiu (Editura Paidea).

Juriul festivalului este format din regizorul Sanda Manu, dramaturgul Matei Vișniec, teatrologul Irina Ionescu, actorul George Ivașcu, teatrologul Octavian Saiu.

Spre bucuria tuturor celor iubitori de artă vizuală autentică, pictorul Ștefan Câlția și-a dat acordul ca afișul festivalului UNDERCLOUD să fie realizat după una dintre lucrările sale: Primăvara, 2015.

Începând cu această ediție, UNDERCLOUD a inițiat Premiul Teatru – Liber UNDER ANY CLOUD pentru un teatru de stat care sprijină teatrul independent. Distincția va fi acordată Teatrului Bulandra pentru spectacolul Arta de Yasmina Reza.

Chris Simion, președintele festivalului, împreună cu echipa sa, va deschide evenimentul sâmbătă, 22 august, la ora 19:00, la Muzeul Național al Țăranului Român, Studioul Horia Bernea. Cu acest prilej, publicul va viziona spectacolul N(aum) cu Oana Pellea și Cristina Casian. Regia: Mariana Cămărășan.

Detalii despre programul UNDERCLOUD 2015 găsiţi pe site-ul oficial al festivalului:

www.undercloud.ro.

Biletele pot fi achiziționate de pe site-ul www.bilete.ro. Prețul unui bilet este de 35 lei.

Vă mulţumim pentru prietenie şi vă aşteptăm să fiţi UNDERCLOUD.

undercloud.ro

FB.com/FestivalNecesarDeTeatruIndependent


Sursa informatii: www.muzeultaranuluiroman.ro