Bucuresti

Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografie I. L. Caragiale (UNATC)

Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografie I. L. Caragiale (UNATC)

Detalii universitate

Adresa
Bucuresti, Sectorul 2, Strada Matei Voievod, nr. 75-77
Telefon
0212528001
Fax
0212525881
Web
http://unatc.ro/
Categorie
Universitati
Modificat
acum 6 ani si 11 luni
Vizualizari
3781

Voteaza & Distribuie

Prezentare universitate

Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografie I. L. Caragiale Bucuresti

U.N.A.T.C."I. L. Caragiale" este unica institutie de stat in cele doua specializari: teatru si film, cu personalitate juridica, care isi desfasoara activitatea in baza Legii Invatamantului din Romania.
O prima facultate de teatru isi incepe activitatea in Bucuresti in 1834 in cadrul Scolii Filarmonice. Incercarile de organizare si formare ale invatamantului de regie de teatru sunt finalizate in anul 1948 prin infiintarea Facultatii de Regie din cadrul Institutului de Arta, care a unit, timp de doi ani (1948-1950) intreg invatamantul de arta din Bucuresti.
In 1950 se infiinteaza Institutul de Arta Cinematografica si Institutul de Teatru "I. L. Caragiale".
In 1954 cele doua institute se contopesc in Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica "I. L. Caragiale" care va functiona pana in 1990, cand se transforma in Academia de Teatru si Film – unica scoala de traditie in domeniul teatrului si filmului din Romania, cu rang universitar, recunoscuta pe plan international. Din 1990, Academia de Teatru si Film se afla intr-un continuu proces de reforma care a condul la aparitia unor sectii si specializari noi, precum Comunicare audiovizuala si Multimedia-Sunet, Montaj, in cadrul Facultatii de Film sau Actorie Papusi si Marionete, Coregrafie, Scenografie, in cadrul Facultatii de Teatru, marirea cifrei de scolarizare si mai ales perfectionarea si diversificarea planurilor de invatamant si a programelor de studii sunt elocvente pentru noua orientare a invatamantului de profil. Din anul 1998 Academia de Teatru si Film devine Universitatea de Arta Teatrala si Cinematografica "I.L.Caragiale", iar din 2001, Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica "I. L. Caragiale".