Bucuresti

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara avand o experienta de aproape 21 de ani in chirurgia estetica. Incepand din anul 2009 clinica isi desfasoara activitatea intr-un spital ultramodern.
https://www.brol.ro

Soluții concrete pentru cele peste 300.000 de firme care ar putea intra în insolvență anul viitor

Soluții concrete pentru cele peste 300.000 de firme care ar putea intra în insolvență anul viitor

Detalii stire

Categorie
Stiri afaceri - economie
Modificat
acum 1 an si 3 luni
Apartine de
Webco Media
Vizualizari
567

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Experții în economie estimează că anul viitor am putea avea peste 300.000 de firme în insolvență sau faliment și nu mai puțin de 500.000 de șomeri care își vor căuta un nou loc de muncă într-un context economic dintre cele mai neprielnice. O posibilă soluție pentru a gestiona această apocalipsă din mediul business și, implicit, de pe piața muncii, ar putea fi accesarea de fonduri nerambursabile, arată o analiză publicată de REI FINANCE.

Pe fondul pandemiei de COVID-19, ale cărei efecte se vor face simțite și mai acut anul viitor, țara noastră se va confrunta cu un nou val de firme care vor intra în insolvență sau în faliment. Rezultatul? Aproximativ 500.000 de oameni care ar putea rămâne fără loc de muncă și un efect de domino care va destabiliza și mai mult un echilibru deja șubrezit.

Potrivit REI Finance Advisors, o companie de consultanță specializată în atragerea de fonduri europene și ajutoare de stat pentru companii cu activitate pe piața din țara noastră, una dintre soluții pentru evitarea acestui scenariu ar putea fi accesarea de fonduri neramburasbile, cu sprijin european sau de la Guvern. De altfel, finanțările nerambursabile prin HG 807/2014 au și fost prelungite cu trei ani, astfel încât persoanele sau firmele interesate pot să continue să depună proiecte.

Mai precis, Ministerul Finanțelor Publice (MFP) a anunțat în luna septembrie a acestui an prelungirea cu încă trei ani a HG 807/2014, care acordă granturi de până la 37,5 milioane de euro destinate afacerilor de tip start-up, IMM, dar și companiilor mari (multinaționale).

MFP a mai precizat că sesiunea este deschisă continuu, astfel că se pot depune proiecte în orice moment. De asemenea, este important de menționat și faptul că acordurile de finanțare vor fi emise până în data de 31.12.2023, cu posibilitatea de a implementa proiectele până în data de 31.12.2028.

În acest context, hotelurile, restaurantele (industria HoReCa, în general), companiile de transport sau editurile, domenii care au fost și sunt în continuare afectate de criza COVID-19, pot începe deja să depună proiecte pentru a evita scenariul în care fondurile ar putea fi epuizate foarte repede. De asemenea, o altă variantă de finanțare este axa destinată digitalizării companiilor, un proces foarte încurajat de U.E. în contextul actual. Trebuie amintit că pentru această modalitate de finanțare a fost deja publicat ghidul consultativ, urmând ca în ultima lună a acestui an sau la începutul anului viitor să se deschidă și sesiunea.

În ceea ce privește evaluarea proiectelor, acestea sunt evaluate rapid, în aproximativ trei luni. În plus, tot cu acest prilej au fost publicate și o serie de măsuri pentru ajutorul de stat acordat solicitanților, fie că vorbim despre companii mari (multinaționale), IMM-uri sau businessuri de tip start-up. Cea mai importantă modificare este eliminarea noțiunii de „standard de cost”, aspect care va permite și finanțarea de hoteluri, spitale și alte tipuri de clădiri care au un cost mai mare/mp (practic, se va deconta între 10% din valoarea eligibilă a proiectului pentru zona București, respectiv 50% pentru restul țării din costul efectiv/mp al clădirii).

Schema de ajutor de stat are ca obiectiv dezvoltarea regională, iar valoarea unui proiect de investiții trebuie să fie de minimum 4,5 milioane de lei. Nu în ultimul rând, trebuie precizat că bugetul maxim al schemei este de 4.070 milioane de lei (echivalentul a aproximativ 925 de milioane de euro).

Despre REI Grup
REI FINANCE ADVISORS și REI INTERNATIONAL CONSULTING, parte a REI Grup, sunt companii specializate în elaborarea, implementarea și monitorizarea proiectelor de investiții atât prin fonduri europene nerambursabile, cât și pe scheme de ajutor de stat.

Cu o experiență de peste 10 ani în acest domeniu, specialiștii REI Grup se adaptează foarte ușor cerințelor pieței pentru că dispun de o înțelegere vastă a mecanismelor fondurilor nerambursabile, iar experiența îndelungată pe piață le permite să identifice oportunitățile de obținere de finanțări din surse interne și externe. REI a reușit cu succes atragerea finanțării pentru peste 250 de proiecte la nivel național, cu peste 100 de proiecte implementate și o rată de succes – lider în domeniu – de 99%. În 2019, REI Grup a înregistrat proiecte aprobate în cuantum de 80 milioane EUR, iar în acest an valoarea proiectelor aprobate va depăși pragul de 200 mil. EUR.

Mai multe detalii despre activitatea REI găsești https://reigrup.ro/portofoliu/

Anunt Diamant Bucuresteni.ro - publicitate online

Site-ul bucuresteni.ro este un site care doreste sa promoveze evenimentele din Bucuresti si nu numai, sa puna la dispozitia utilizatorului cea mai performanta harta electronica a Bucuresti-ului, si in acelasi timp sa ofere posibilitatea firmel...
https://www.bucuresteni.ro/site/publicitate/