Bucuresti

Update FNT: Spectacolul TGST vandut de trei ori integral

Update FNT: Spectacolul TGST vandut de trei ori integral

Detalii stire

Categorie
Stiri Cultura
Modificat
acum 6 ani si 6 luni
Vizualizari
606

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Update FNT: Spectacolul TGST vândut de trei ori integral
Directorul Teatrului German – invitat al Divanelor FNT
La toate cele trei reprezentații ale Teatrului German de Stat Timișoara (TGST) programate în cadrul Festivalului Național de Teatru cu spectacolul Pescărușul de Cehov biletele s-au epuizat. După ce inițial fuseseră prevăzute două reprezentații, pentru care biletele se vânduseră integral în doar câteva ore de la punerea în vânzare, a fost programată o reprezentație suplimentară. Și pentru aceasta, câte un bilet rămas în plus este deja râvnit de multă lume din București.
Scena germană timișoreană a fost invitată să susțină în cadrul Festivalului Național de Teatru spectacolul Pescărușul, în regia lui Yuri Kordonsky, creator originar din Ucraina care și-a desăvârșit formarea la St. Petersburg sub îndrumarea lui Lev Dodin. Scenografia montării poartă semnătura lui Dragoș Buhagiar, laureat al multor distincții teatrale. Reprezentațiile vor avea loc pe scena Operei Naționale din București în 31 octombrie de la orele 15 și 20, precum și în 1 noiembrie de la ora 18. Spectacolele se desfășoară cu supratitraj în limba română, iar cele două reprezentații de seară beneficiază suplimentar de traducere simultană în limba engleză.
Pe de altă parte, sâmbătă, 2 noiembrie, de la ora 10,30 directorul TGST Lucian Vărșăndan este invitatul ”Divanelor FNT”. ”Divanele” constituie dezbaterile din diminețile festivalului și sunt dedicate anul acesta modelelor de succes din managementul teatral din România. În acest context Vărșăndan va vorbi despre felul în care scena germană timișoreană a devenit unul dintre cei mai vizibili producători de spectacole din România ultimilor ani. ”Divanele” au loc în ceainăria Serendipity din str. Dumbrava Roşie din București și sunt moderate de criticul de teatru Alice Georgescu, directorul artistic al Festivalului Național de Teatru.