Bucuresti

Anunt Diamant Produse Curatenie

Produse Curatenie Bucuresti - firma PFS Cleaning comercializeaza produse de curatenie in Bucuresti pentru casa, birou si masina (solutii de spalat parchetul, solutii de spalat gresia, solutii de spalat faianta, solutii pentru plastic, solutii pentru masina).
https://produsecuratat.ro

De ce au apărut miturile și superstițiile legate de priveghere și înmormântare?

De ce au apărut miturile și superstițiile legate de priveghere și înmormântare?

Detalii stire

Categorie
Stiri diverse
Modificat
acum 1 an si 2 luni
Apartine de
eAdvertising
Vizualizari
725

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Se poate spune că nu există durere mai mare ca cea resimțită în cazul unei privegheri sau înmormântări. Nici cea mai precisă scară de etalonare din lume nu poate detemina în vreun fel nivelul de suferință resimțit în acele momente. Pentru a ameliora durerile resimțite de familii, prieteni și pe ale celor ce iau parte la priveghere sau înmormântare, s-au dedus tot felul de mituri și superstiții. Rolurile lor sunt diverse și vin ca o modalitate de alinare a tuturor suferințelor resimțite.

De unde au pornit toate aceste mituri și superstiții?
Totul a început în trecutul îndepărtat, în ani de mult apuși, în care oamenii au dedus o teorie cum că viața de dincolo de moarte stă în mâinile lor, a celor rămași în viață. Acest concept nu este total greșit atunci când are conotații religioase, rădăcini adânci în religie. Însă există multe superstiții și mituri cu care nici măcar preoții nu sunt de acord – lucruri ce nu se potrivesc cu povețele scrise în Biblie. Se poate spune că toate aceste pseudo superstiții și mituri, dacă pot fi numite așa, au apărut din nevoia familiilor îndoliate de a primi un strop de alinare, o mâna imaginară care să le înlăture suferința.

Printre cele mai populare superstiții se numără...
Acoperirea tuturor oglinzilor din locuință în toate zilele de priveghere. Din bătrâni se spune că cel care se va privi în oglindă în acele de zile de priveghere, va deveni „alb că varul”, mai exact va căpăta aceeași nuanță a tenului precum cea a defunctului. Tot legat de acest obicei, este și mitul cum că spiritul defunctului rămâne blocat în oglinzi dacă aceastea nu sunt acoperite. Mai exact, drumul său către Judecată de Apoi va fi unul dificil, cu riscul de a nu fi parcurs în totalitate vreodată. Mulți români respectă acest mit cu strictețe pentru a fi siguri că defunctul este supus Judecății, cum este normal, și trimis ulterior în Rai. Este o modalitate prin care familia îndoliată se liniștește, are o speranță că defunctului ii va fi bine unde ajunge.

Convoiul funerar
Se obișnuiește, cu preponderență în mediul rural, ca defunctul să fie dus la biserică însoțit de un convoi funerar. Aici intră în discuție transportul funerar al defunctului, transportul special pentru persoanele ce vor participa la înmormântare, steagurile bisericești, numite și prapori, duse de bărbați, pomul pentru biserică și așa mai departe. Oamenii cred cu tărie că respectând toate prevederile aferente înmormântării, chiar și cele ce nu au vreo legătură cu religia defunctului sau cu îndrumările din Biblie, viață de apoi a celui decedat va fi una liniștită, fără consecințe pe urma păcatelor săvârșite pe pământ.

Ce simbolistică au lumânările aprinse la căpătâiul defunctului?
Aprinderea unei lumănări la căpătâiul defunctului atunci când acesta își da ultima suflare este un obicei bine păstrat în ziua de astăzi. Se spune că flacăra lumânării este cea care îi arată defunctului drumul spre Rai.
Astfel, toate persoanele participante la priveghere obișnuiesc să aprindă câte o lumânare în locul special amenajat în acest sens de către familie. Cei care înțeleg durerea prin care trece familia îndoliată încearcă să aducă un plus de alinare, de ajutor prin respectarea acestui obicei. Un alt obiect, toiagul ce se pune tot la căpătâiul defunctului, simbolizează lumina faptelor bune cu care creștinul se prezintă la Judecata de Apoi. Totodată, toiagul mai reprezintă și firul vieții omului pe pământ. Un astfel de obiect se regăsește pe https://www.servicii-funerare-nonstop.ro. Tot acolo se regăsesc și candele, prosoape și multe alte lucruri necesare atât în zilele de priveghere, cât și la înmormântare.

Dorința familiei de a petrece timpul rămas cu defunctul vs. pregătirile aferente neapărate
Acest moment trist vine la pachet cu o mulțime de responsabilități – cumpărarea sicriului, a locului de veci, eliberarea actelor necesare înmormântării, organizarea praznicului, pregătirea pomenelor și așa mai departe.
Pentru că fiecare familie aflată într-un astfel de impas își dorește doar să petreacă timpul rămas cu defunctul, firma Adysim este cea care poate îndeplini toate sarcinile aferente înmormântării în locul membrilor familiei.

Locuitorii din Ilfov sau București pot apela la orice oră la Adysim, firma ce oferă servicii funerare non stop. Astfel, familia își poate lua rămas bun cum se cuvine, în timp ce firma se ocupă de toate pregătirile pentru priveghere, înmormântare și praznic. Pentru și mai multe detalii, cei aflați în nevoie pot accesa servicii-funerare-nonstop.ro.

Autor

  • 0Partener de afaceri

  • eAdvertising este o agenție de marketing online cu focus pe SEO, care dezvoltă campanii la scara largă cu un scop clar: să genereze rezultate de top business-urilor din online, în primele poziții din Google.
  • 0743243306

Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal Bucuresti - este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație, cu o experiență de peste 24 ani în domeniu.
https://euro-instal.ro