Bucuresti

Vernisajul de pictură ArtRotary, proiect de educație prin artă la MNAC

Detalii

Categorie
Stiri Cultura
Modificat
acum 11 luni si 2 zile
Vizualizari
146

Voteaza & Distribuie

Descriere

Vernisajul de pictură ArtRotary, proiect de educație prin artă la MNAC

Marți, 14 noiembrie, ora 18.30, la Muzeul Național de Artă Contemporană (Calea 13 Septembrie, Intrarea Senat) va avea loc vernisajul de pictură ArtRotary, parte din proiectul de educație prin artă al clubului Rotary București Cișmigiu.

ArtRotary este un proiect de educație prin artă al clubului Rotary Cișmigiu, inițiat în urmă cu trei ani și este destinat susținerii copiilor care provin din centre de instituționalizare sau medii defavorizate prin însușirea unor vechi meserii (pictura, pictura iconografică pe sticlă, țesutul manual la război, arta brodatului manual etc), cei mici fiind ajutați să își însușească tainele acestor meserii vechi și frumoase și astfel încât la vârsta maturității să devină sustenabili.
”Acest proiect ajută ca arta veche a meșteșugului să meargă mai departe spre noile generații prin această formă de educare din artă și să asigure o modalitate de întreținere pe cont propriu a unor tineri aflați în dificultate.”- a declarat Dorin Negrău, coordonatorul proiectului.
În cadrul vernisajului, iubitorii de artă pot achiziționa lucrări pictate de către copiii - artiști din cadrul proiectului ArtRotary, devenind tototdată susținătorii dezvoltării copiilor prin artă.

Despre Rotary Cișmigiu
Rotary Cișmigiu este o organizație non-profit, cu un rol activ în comunitate, a cărei misiune este să susțină și să se implice în proiecte umanitare. Mai multe informații despre a