Bucuresti

VerSETS of Jazz: concert Luiza Zan, Albert Tajti si versuri de Radu Vancu

Detalii

Categorie
Manifestari culturale
Modificat
acum 7 luni si 3 zile
Vizualizari
92

Reprezentari

DataOraLocatie
Vineri 1 februarie 201919:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare

VerSETS of Jazz: concert Luiza Zan, Albert Tajti și versuri de Radu Vancu,
vineri seară la Qreator
Începând cu luna februarie, publicul este invitat să participe la o nouă stagiune de jazz și literatură organizată de UCIMR în cadrul căreia va fi celebrată creativitatea autorilor români de jazz și literatură, într-un spațiu destinat 100% mentalității inovatoare.
Primul concert din Stagiunea de Jazz și Literatură „VerSETS of JAZZ” va avea loc vineri, 1 februarie 2019, de la ora 19:0 la Qreator (Piața Victoriei, Bd. Aviatorilor nr. 8A).
Va concerta Luiza Zan acompaniată de Albert Tajti la pian, iar scriitorul Radu Vancu va fi invitat să citească din cele mai recente poeme. Altfel spus, cei trei creatori vor compune „Volumul 1” dintr-o „stagiune care sperăm că va rămâne mult timp pe rafturile preferințelor voastre,” au anunțat pe Facebook organizatorii.
Evenimentul va avea loc la parterul Qreator, în Camera Tutunului, iar intrarea va fi liberă prin rezervare la adresa rezervari.ucimr@gmail.com Bonus de mobilitate: cei care vin cu PONY Car Sharing beneficiază de parcare gratuită în limita locurilor disponibile, prin rezervare la aceeași adresă de email.

Un eveniment recomandat celor peste 18 ani, Qreator fiind un loc de întâlnire și pentru adulții fumători (viitori) utilizatori de IQOS. Bonus de mobilitate: cei care vin cu PONY Car Sharing beneficiază de parcare gratuită în limita locurilor disponibile, prin rezervare la aceeași adresă de email.
Stagiunea de Jazz și Literatură este un eveniment inclus în proiectul „100 de ani în 100 de concerte” organizat de UCIMR și finanțat de Primăria Sector 1 Bucureşti prin Centrul Cultural al Sectorului 1.


Despre VerSETS of Jazz
Pentru că de multe ori jazz-ul și literatura împărtășesc teritorii comune, pentru că nu o dată autorii de literatură sunt mari ascultători de jazz, iar creatorii de improvizații sonore își găsesc adesea inspirația în pasionante lecturi și din multe, multe alte motive am creat această stagiune „VerSETS of Jazz” la Qreator.
VerSETS pentru că păstrează o referință la paragrafe de texte (numerotate), pentru că în muzicologie se referă la forme de „fugă” (evadare, spunem noi) pentru orgă, pentru că „ver-” înseamnă „veridic”, „autentic”, pentru că „-sets” înseamnă „sesiuni”, „serii”, iar toate celelalte semnificații vor fi compuse numai din experiența publicului la eveniment, din implicarea artiștilor și din toate legăturile semnatice pe care doar cei creativi le pot face.


--
Organizator: Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România – UCIMR, prin programul „Oportunități la tine acasă” dedicat tinerilor muzicieni din România care pot găsi reale oportunități de afirmare aici, acasă, pe scenele din România.
Finanțator: Primăria Sectorului 1 București prin Centrul Cultural Sectorul 1, în cadrul programului „Centenar pentru toți - sesiunea 2017 - 2020”.
Parteneri culturali: Exces Music, Qreator by IQOS
Partener de mobilitate: GetPony - PONY Car Sharing
Parteneri media: Enjoytv Romania, Radio România Cultural, Radio România Muzical, Agenția de Carte, Bucureșteni.ro, România Pozitivă


Despre Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România
UCIMR este o organizație non-guvernamentală de utilitate publică, dedicată muzicienilor și dansatorilor profesioniști, reunind, în prezent, circa 10.000 de membri la nivel național. În cei 21 de ani de activitate, UCIMR s-a impus în viața culturală prin coerența și continuitatea proiectelor sale, al căror impact a contribuit la îmbunătățirea condiției artiștilor români și la atragerea unui public nou cu fiecare proiect.
Din anul 2009, UCIMR susține și promovează tinerii interpreți români, printr-un program dedicat, intitulat „Oportunități la Tine Acasă”. Programul acordă oportunități de afirmare tinerilor muzicieni prin cele peste 100 de concertesusținute în orașe din toată țara, anual. Concertele fac parte din stagiuni independente, festivaluri, cursuri de perfecționare cu maeștri internaționali și concursuri în țară și în străinătate, sprijinite de instituții publice și companii din mediul privat.
De-a lungul timpului, UCIMR a câștigat în competiție deschisă zeci de finanțări și sponsorizări pentru continuitatea proiectelor, fiind mereu aproape de sectorul creativ.
Evenimentele programului atrag anual minimum 10.000 de spectatori în sălile de concerte și cumulează peste 600.000 de vizualizări în mediul online.