Bucuresti

Vizita la Sinagoga: Esenta iudaismului si intalnirea cu Dumnezeu

Detalii

Categorie
Manifestari culturale
Modificat
acum 5 ani si 3 luni
Apartine de
Fundatia Calea Victoriei
Vizualizari
1184

Reprezentari

DataOraLocatie
Duminica 27 aprilie 201411:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Va invitam duminica 27 aprilie, de la ora 11:00, la un eveniment sustinut de Cristian Ezri, care va avea loc la Sinagoga Credinta.

Poporul evreu are o istorie continuă de peste patru milenii, o istorie zbuciumată cu multe urcușuri și coborâșuri, cu multe provocări pe de o parte dar și multe realizări pe de altă parte. Vă invit la un dialog cu martorii milenari ai istoriei care au reușit să treacă peste multele încercări ale vieții nu prin forță sau impunere ci mai degrabă cu ajutorul credinței, ideilor inovatoare și a abilității de a se reinventa.

Unul din cele mai marcante momente ale poporului evreu a fost marea întâlnire la muntele Sion cu însăși creatorul. Acolo am primit cele 613 Mitzvoturi (porunci) care ghidează viața unui evreu și tot acolo a afirmat Moise de față cu tot poporul crezul fundamental al iudaismului: ”Shema Israel, A.donai Eloheinu, A.donai Echad” – ”Ascultă Israel, Domnul este Dumnezeul nostru, Domnul este unul”. Șase din aceste 613 Mitzvoturi sunt cu totul si cu totul speciale. Ele reprezintă esența iudaismului și le înglobează pe toate celelalte.

Dacă “Shema Israel” este nucleul, oare care este atomul? Vă invit să explorăm împreună semnificația acestora 6 porunci, să verificăm dacă ele sunt valabile pentru noi sau mai ales relevante pentru secolul XXI. Toate acestea cu gândul la răspunderea unei întrebări fundamentale: De ce suntem aici?

Evenimentul va avea un caracter interactiv, participantii sint invitati sa puna intrebari si sa intre in dialog cu lectorul.


Sursa informatii: www.fundatiacaleavictoriei.ro