Bucuresti

Yesman de Liviu Cristian

Detalii spectacol

Categorie
Spectacole
Modificat
acum 9 luni si 3 saptamani
Apartine de
Godot Cafe - Teatre
Vizualizari
407

Reprezentari

DataOraLocatie
Joi 3 mai 2012 

Voteaza & Distribuie

Prezentare spectacol

In 2010 dramaturgul sarb Biljana Srbljanović scria intr-un eseu destinat a fi citit la una di0n intalnirile "Kakanien – New Republic of the Poets" din Viena, Austria, despre un om blazat, acceptand cu resemnare conducerea oricarui tip de regim.

Acel om era din Serbia, venea dintr-una din fostele Republici Socialiste Iugoslave si trecuse recent prin regimul Milosevic. Acel om facuse parte din majoritatea tacuta a celor care indura si vietuiesc, a celor care, in ultima instanta, gireaza o conducere.

Asemenea lucruri iti afecteaza iremediabil perceptia asupra a ce consideri ca e important. Noi (L.C. si A.M). ne-am gandit ca ne putem imagina viata Batranului sarb si am trecut-o, cu toata blazarea specifica si indarjirea lui, prin spatiul din Balcani, ca si cum, daca ar fi nevoie sa calatorim inapoi in timp pentru a ne curata de reziduurile istoriei generale sau personale, am trece rapid prin Monarhia Danubiana Austro-Ungara sau prin R.S. Federative Iugoslave sau, sa zicem, intamplator, prin R.P.R., R.S.R. sau Romania, mai pe scurt. Iar la sfarsit de tot, esti doar tu, singur, fara niciun regim politic, dar sfarsit, terminat, ca si cum ai fi condus de unul singur destinele tuturor. Sau macar ai incercat asta. Singur.