Bucuresti

ZAIAFEST: Ospăț cu vinuri românești și bucate alese, la iarbă verde

Detalii

Social links
Categorie
Festivaluri
Modificat
acum 2 ani si 9 luni
Vizualizari
461

Voteaza & Distribuie

Descriere

ZAIAFEST: Ospăț cu vinuri românești și bucate alese,
sâmbătă și duminică la Verde Stop

ZAIAFEST, primul festival dedicat cramelor mici românești se ține la finele acestei săptămâni, pe 1 și 2 iulie, la Verde Stop (pe strada Barbu Văcărescu nr. 162-164). Crame din șapte zări și bucătari vestiți pun de zaiafet cu vinuri alese și mâncăruri bine meșteșugite, bun prilej de adunat prieteni și petrecut în tihnă, la iarbă verde.
Tot prilej bun este și pentru vinul cramelor mici românești să iasă la lumină, la soare, să se toarne molcom în pahare, spre bucuria jupânilor și cuconițelor ce-l degustă. Grădina verde, răcoroasă și tihnită de pe Barbu Văcărescu își așteaptă oaspeții cu mare drag.

Cramele ce vor da cep butoaielor și îi vor răsfăța pe mușterii cu vinuri care mai de care mai fine și rafinate sunt:
Carastelec – cramă din regiunea viticolă Crișana ce vine la ZAIAFEST cu vinurile Vinca Pinot Noir Rose, Vinca Blanc de Noir, Vinca Fetească Regală, Vinca Rhein Riesling, Vinca Sophia Chardonnay Barrique și Friza;
Casa de vinuri Ștefănești – care se coboară spre târgul Bucureștilor de pe Dealurile Munteniei, din Argeș, cu vinurile Marcea Chardonnay (alb, sec), Marcea Sauvignon Blanc (alb, sec), Marcea Fetească Regală (alb, sec), Marcea Rose (rose, demisec), Marcea Fetească Neagră (roșu, sec), Loungeitude (Sauvignon Blanc & Fetească Regală, alb, sec), L'Attitude (Tămâioasă Românească & Fetească Albă, alb, demidulce), Loungeitude Rose Magnum Edition (la 1,5 l, rose, demisec), Marcea Reserve 413 Chardonnay barrique (alb, sec), Marcea Reserve 413 Tămâioasă Românească barrique (alb, demisec), Marcea Reserve 413 Fetească Neagră barrique (roșu, sec), Truda Fanny alb barrique (alb, sec), precum și o selecție de vinuri albe baricate;
Dagon – care vine de pe Valea Prahovei, de la Mizil mai precis, cu vinurile DOC Dealu Mare – Dagon Clan „Har” rose 2016, Dagon Clan „Clar” alb 2015, Dagon Clan „Cleștar” alb 2015 și Dagon Clan „Jar” roșu 2014;
Delta Dunării – o cramă construită în tradiția italiană în inima deltei românești, ce aduce la ZAIAFEST vinuri DOC Sarica Niculițel din soiurile Aligote, Fetească Regală, Fetească Regală – Chardonnay, Chardonnay, Merlot Rose, Merlot, Merlot-Cabernet și Băbească Neagră;
Gramma – o cramă din zona Iașilor, construită după modelul podgoriilor de familie din regiunea franceză Provence, ce aduce la festival vinuri DOC Dealurile Moldovei din soiurile Metaph alb 2016 (demisec, un asamblaj din Aligote și Fetească Regală), Metaph rose 2016 (demisec, asamblaj din Fetească Neagră și Merlot), Aligote 2016 (sec), Cuvee Vișan alb 2016 (sec, asamblaj din Fetească Albă, Fetească Regală și Aligote);
Histria – cramă ce vine de la malul mării, dintr-un loc în care soarele răsare direct în vie și onorează ZAIAFEST cu vinurile Ammos Alb, Ammos Rose, Mirachi Sauvignon Blanc, Mirachi Riesling, Mirachi Feteasca Neagra Rose și Mirachi Merlot;
Liliac – care aduce în Capitală vinuri din inima Transilvaniei, cu DOC Lechinţa, din gamele Fresh, Fruty și Rose.

Și cum ZAIAFEST n-ar fi adevărat zaiafet fără bucate alese, la Verde Stop se vor găsi de-ale gurii pentru toate gusturile, proaspete și pregătite de vestiți bucătari:
Arrosticini – frigărui de berbecuț Arrosticini, Arancini (orez cu legume), Olive balls (măsline pane umplute cu carne de porc), Mozzarelline (mozzarella cu trufe și cerneală de sepia) și specialitate Vegane (măsline cu mix de legume);
Bistro de l'Arte – clătite brașovene, piept de porc rulat și copt, cașcaval afumat de la ferma Cățean din Rotbav, brânză în coajă de brad din Cobor (județul Brașov);
Pește Pâine – cu pește și fructe de mare pregătite ca la turci (doradă, biban, barbun, calamar pe plită, midii pane, midii dolma, hibes);
Smokin' Pig – care desăvârșește meniul ZAIAFEST cu burgeri și specialitate pulled pork;
Holy Crepes – care a pregătit pentru festival o selecție din peste 25 de tipuri de clătite realizate după rețete originale sau clasice, toate bune de te lingi pe degete;
Moritz Eis – producător de înghețată artizanală 100% naturală, fără coloranți și fără aditivi și va lansa la ZAIAFEST două noi sortimente, respectiv Sorbet de vin roșu și Sorbet de pere coapte în vin roșu;
Cafecicleta – brand 100% românesc ce și-a asumat misiunea de a oferi tutuor o cafea bună în orice moment al zilei și aduce la ZAIAFEST cafea din aia care te pune pe roate și un delicios cappuccino.

Accesul la ZAIAFEST se va face pe bază de bilet, prețurile fiind de 17 lei pentru tichetele de o zi sau 29 de lei pentru abonamentele ce permit accesul la cele două zile de festival.

Biletele se găsesc în format electronic pe www.iabilet.roși în rețeaua IaBilet.ro (Magazinul Muzica, Cafe Deko, Club Vintage, Club Quantic, Agențiile Perfect Tour, standul de bilete de la stația de metrou Unirii (lângă casa de bilete Metrorex), Magazinele Uman și IQ BOX, pe terminalele self-service ZebraPay din toată țara, la Hard Rock Cafe), precum și în zilele de festival, la intrare și pe aplicațiile de IOS și Android IaBilet.

ZAIAFEST este un eveniment sponsorizat de KAUFLAND, savurat de RADIO GUERRILLA si organizat de Mixtopia – LIVEPRO Events.

Facebook: https://www.facebook.com/Zaiafest/