Bucuresti

Zeci de carti scrise de autori polonezi disponibile in parcul Herastrau

Detalii

Categorie
Stiri Cultura
Modificat
acum 4 ani si 1 luna
Vizualizari
335

Voteaza & Distribuie

Descriere

Zeci de cărți scrise de autori polonezi disponibile spre a fi citite în parcul Herăstrău
Institutul Polonez pune la dispoziția bucureștenilor o roabă plină cu cărți scrise de autori de origine poloneză, în cadrul proiectului Roaba de cultură ce se desfășoară în parcul Herăstrău.
Începând de astăzi, 20 mai, bucureștenii se pot bucura de zeci de opere ale unor autori polonezi contemporani și nu numai, pe care le pot citi gratuit în parcul Herăstrău. Cărțile sunt aduse în parc de către Institutul Polonez din Bucureşti care participă în acest an la proiectul „Roaba de cultură” desfăşurat anual de organizația Green Revolution.
Participarea Institutului Polonez la proiectul „Roaba de cultură” din acest an vine în contextul prezenței Poloniei ca ţară invitată la Salonul Internațional de Carte Bookfest 2014, care va avea loc în perioada 28 mai – 1 iunie.
Printre operele literare polone care vor fi puse la dispoziția cititorilor se numără:
  • Janusz Wiśniewski – Singurătate pe Net
  • Timothy Snyder - Tărâmul Morții
  • Olga Tokarczuk - Rătăcitorii
  • Burakowski, Gubrynowicz - Ukielski 1989.Toamna națiunilor
  • Slavomir Rawicz - Întoarcerea acasă
  • Sławomir Mrożek - Baltazar
  • Janusz Korczak - Regele Mateias Întăiul, Regelele Mateias Întâiul pe Insula Pustie - (carte pentru copii)

Mai multe informatii puteți găsi pe pagina web a Institutului Polonez, www.culturapoloneza.ro.

Despre Institutul Polonez
Institutul Polonez din Bucureşti a fost înfiinţat în 2001, principala sa misiune fiind răspândirea în lume a culturii poloneze, a cunoştinţelor despre istoria şi patrimoniul naţional, precum şi promovarea colaborării în domeniile culturii, educaţiei, ştiinţei şi vieţii sociale. Printre îndatoririle principale ale Institutului se numără introducerea culturii poloneze în cele mai importante centre ale țării, grija pentru asigurarea unei prezenţe poloneze însemnate în acţiunile internaţionale, precum şi crearea unor relaţii durabile între partenerii polonezi şi străini, activi în sfera schimbului cultural internaţional.